Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Доброволци от организацията Хана Проджект за пореден път оказват подкрепа на болницата в Свищов

06.10.2022

Доброволци от организацията Хана Проджект за пореден път оказват подкрепа на болницата в СвищовОрганизацията „Хана Проджект“, чрез семейство Лидия и Тим Отри, за пореден път реализира благородна инициатива в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов. Заедно с група доброволци от организацията, те преобразяват Неврологично отделение в свищовската болница. Ремонтните дейности включват: боядисване на стените на коридорите и стаите, подмяна на ел. контакти и спукани ВиК тръби, смяна на батериите на мивките и WC моноблоковете, поставяне на нови щори, закупуване на 10 нови легла с декубитални дюшеци и нови възглавници за всички легла.

За да изразят своята признателност, кметът на Свищов Генчо Генчев и управителят на лечебното заведение Илиян Венков се срещнаха с доброволците лично. В разговора си с тях ги увериха, че това, което правят е изключително важно и стимулиращо за ръководството на болницата да продължи да създава по-добри условия за пациентите и тяхната грижа. „Радвам се, че правите всичко със сърце и душа, и това много се оценява от обществото. Малко са хората и организациите, които помагат по такъв начин, а вие, чрез нашите приятели Лидия и Тим Отри, за пореден път реализирате поредната благородна идея в нашия град. Малките общински болници, каквато е и нашата, се справят изключително сами и срещат много трудности за своето съществуване, затова вашият пример ни дава повече стимул в усилията ни за запазване на лечебното заведение.“, каза кметът на Свищов и допълни: „Изключително много се зарадвах, когато разбрах за новата ви инициатива, защото нашата болница, която преди 5-6 години беше изпаднала в тежко финансово състояние, с дългове за близо 1.7 млн. лв., от няколко дни е без нито лев задължения. Затова, искам да ви уверя, че това което правите си струва, защото и ние правим всичко възможно нашето лечебно заведение да съществува и да работи. Изказвам сърдечни благодарности от мое име и от името на моите съграждани, като високо оценяваме вашите усилия!“, завърши той.

От свое име управителят на болницата използва възможността да благодари публично на семейство Отри и организацията „Хана Проджект“, които помагат на лечебното заведение за пореден път, като подчерта и личната подкрепа на Лидия Отри при лечението на болните по време на Ковид кризата. В своето благодарствено слово Илиян Венков каза: „В тази голяма сграда работата на вашата организация е видна в цели три отделения – във Вътрешно отделение, в Детско отделение, а сега и Неврологично. В тези отделения ясно се вижда разликата с останалите, които са в изключително лошо състояние. За съжаление, ние като организация нямаме възможност сами да направим тези ремонти по финансови причини и точно затова, за мен е важно нашите съграждани да знаят за това, което правите тук. Благодаря ви сърдечно!“.

Дерън Уокър, като ръководител на групата доброволци сподели, че вече дванадесета година идва в България, подпомагайки различни проекти в Свищов и за трети път помага в болницата. Той също каза: „Благодарим ви, че ни позволихте да дойдем във вашия град и да работим. Ние също оценяваме, че идвате тук да ни благодарите лично. Искам да ви кажа, че голямата мотивация, за това което правим е библията, която ни учи не само да четем и знаем какво пише вътре, но и да го живеем. Това на практика означава да обичаме другите и да им помагаме. За това сме тук!“.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova