Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

В свищовската академия откриха нов смарт център, а водеща ИКТ компания направи дарение

15.03.2024

В свищовската академия откриха нов смарт център, а водеща ИКТ компания направи дарениеСтопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов, разширява мрежата си от партньорства с водещи технологични бизнес организации.
Беше сключен рамков договор за сътрудничество с „Контракс“ АД – компания, която е неизменно в топ 10 на фирмите на пазара на информационните и комуникационни технологии в България според класациите на International Data Group. Документът бе подписан от ректора проф. д-р Марияна Божинова и председателя на Борда на директорите на компанията Йордан Йорданов.

Договорът обхваща двустранното сътрудничество при подготовка на съвместни проекти и последващото им изпълнение, както и провеждане на лекции, семинари, конференции, консултации, проучвания. Предвиждат се стажантски програми за студенти от Стопанската академия и участие на специалисти и служители от „Контракс“ АД в обучения в магистърски и докторски програми в СА „Д. А. Ценов”.

Като първа реализация на подписания рамков договор за сътрудничество фирмата дари сървър и пет работни места (тип „всичко в едно”) на стойност 32 хил. лв.

Графичната система на сървъра е подходяща за дейности, изискващи висока изчислителна мощност, като обработка и анализ на големи данни, трениране и използване на езикови модели и др. Това ще допринесе за разширяването и задълбочаването на изследователското портфолио на Стопанската академия. С дарението е оборудван новооткритият смарт център за научни изследвания и иновации. Така заедно Стопанска академия „Д. А. Ценов” и „Контракс“ АД отварят нови възможности за развитието на младите таланти и бъдещите лидери в областта на икономиката, технологиите и иновациите.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova