Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

В свищовската академия откриха нов смарт център, а водеща ИКТ компания направи дарение

15.03.2024

В свищовската академия откриха нов смарт център, а водеща ИКТ компания направи дарениеСтопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов, разширява мрежата си от партньорства с водещи технологични бизнес организации.
Беше сключен рамков договор за сътрудничество с „Контракс“ АД – компания, която е неизменно в топ 10 на фирмите на пазара на информационните и комуникационни технологии в България според класациите на International Data Group. Документът бе подписан от ректора проф. д-р Марияна Божинова и председателя на Борда на директорите на компанията Йордан Йорданов.

Договорът обхваща двустранното сътрудничество при подготовка на съвместни проекти и последващото им изпълнение, както и провеждане на лекции, семинари, конференции, консултации, проучвания. Предвиждат се стажантски програми за студенти от Стопанската академия и участие на специалисти и служители от „Контракс“ АД в обучения в магистърски и докторски програми в СА „Д. А. Ценов”.

Като първа реализация на подписания рамков договор за сътрудничество фирмата дари сървър и пет работни места (тип „всичко в едно”) на стойност 32 хил. лв.

Графичната система на сървъра е подходяща за дейности, изискващи висока изчислителна мощност, като обработка и анализ на големи данни, трениране и използване на езикови модели и др. Това ще допринесе за разширяването и задълбочаването на изследователското портфолио на Стопанската академия. С дарението е оборудван новооткритият смарт център за научни изследвания и иновации. Така заедно Стопанска академия „Д. А. Ценов” и „Контракс“ АД отварят нови възможности за развитието на младите таланти и бъдещите лидери в областта на икономиката, технологиите и иновациите.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova