Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Млада майка на две деца се бори с тежко онкологично заболяване

24.04.2024

Млада майка на две деца се бори с тежко онкологично заболяванеМлада майка на две деца има нужда от помощ, за да бъде излекувана от тежко онкологично заболяване. В момента Полина Антова се намира в турска болница, където се опитват да овладеят състоянието ѝ.

250 хиляди лева е сумата, която трябва да покрие престоя ѝ там и необходимите изследвания за назначаване на терапия.

Преди повече от десет години Поли започва работа като помощник-възпитател в една от детските градини на Своге. И е на път да изпълни мечтата си. "Тя хареса професията на учителя. За много кратко време завърши бакалавър и магистър по педагогика и се върна като учител. Изключително майчински гледа на работата си", разказва работодателят на Поли Невена Петрова.

По същото време започва и историята им с Десислав. Докато следва, на бял свят се появяват първо Дани, после и Вики. Така Поли вече си има всичко. Не след дълго обаче семейната радост е помрачена от диагнозата рак.

"На децата казваме, че мама е болна. Чуват се на видеовръзка, виждат я. Тя пред тях успява да се държи, засега", казва Десислав Соколов.

"Всичко започва след раждането на нейното второ детенце. Остана част от плацентата в нея – трябваше да се кюретира бързо. Започнаха да се появяват ранички в матката, на една цитонамазка се показаха атопични клетки. И се оказва карцином на матката", посочи приятелката на Поли Симона Гацова.

"Един от докторите казва, че е прекалено млада да маха всичко, да я осакатява толкава млада. Преценява да се изреже до здраво този карцином. След като отиде и на друг преглед казаха, че положението вече не е добре. И направиха спешна операция за яйчници, матка", допълни тя.

След дълго лутане и смяна на доктори и болници, от няколко дни Поли се намира по спешност в турска клиника, където се борят да се справят с инфекция след интервенцията. А след това и да бъде назначено лечение. Семейството има нужда от непосилна сума - 250 хиляди лева, без дори да знаят още колко ще струва, за да получи Поли шанса си за живот.

"Ако Поли гледа този репортаж, искам да ѝ кажа, че целият град е с нея. Защото е много важно в една такава ситуация – далече от тук, в Турция, самичка, болна. Просто да знае, че тука има едни 10-20 хиляди човека, които ѝ стискат палци да оздравее", посочи Цветослава Петкова.

Близките на Поли призовават за съпричастност. И не спират да я чакат.

Всички желаещи да помогнат на Поли, могат да я подкрепят с банков превод:

IBAN: BG08STSA 930000 3078 4933
Титуляр: Полина Георгиева Антова

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova