Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Втори благотворителен базар на изкуствата ще се проведе в Търговище

15.03.2023

Втори благотворителен базар на изкуствата ще се проведе в ТърговищеВ Търговище ще се проведе втори благотворителен базар на изкуствата, който ще бъде отворен от 6 до 9 април. Организатор на събитието е Петя Кирилова, която заяви, че творци от региона ще представят своите изделия. Събитието се организира и с подкрепата на Община Търговище.

Основната цел на събитието е да бъдат подкрепени местните творци, които застават зад благотворителната кауза. Това е второто издание на базара след успешния първи базар на изкуствата. Петя Кирилова заяви пред БТА:

Творците имат нужда от хората и хората имат нужда от тяхното изкуство. Обединихме се и се подкрепихме един друг с идеята да покажем на града нашите творения. Затова избрахме да организираме Базара само на масички, а не чрез шатри, които ни разделят.

В предстоящия базар творците ще представят множество занаяти и изделия. Сред тях ще бъдат бижута, картини, декупаж, свещи, изделия от полимерна глина, дърво и метал, бродерии, плетени играчки, картички и чанти. Освен това, майки на деца със специални потребности ще участват с изделия, за да съберат средства за рехабилитации. Хората от Комплекса за психично-здравни грижи и Центъра за специална образователна подкрепа също ще участват в базара. Членовете на Съюза на глухите в България и читалищата в селата Здравец и Стража също потвърдиха своето участие. Много народни танци и местни певци, и художници ще бъдат представени на събитието. За да документира базара, официален фотограф ще бъде Радослав Недев, талантлив младеж с увреден слух. В момента има потвърдени около 20 творци, но набирането на участници продължава.

Благотворителната кауза, зад която застават творците е в подкрепа на 4-годишният Никола Илчев. Когато е седеммесечно бебе, му поставят диагнозата епилепсия, а по-късно и микроцефалия и ДЦП. Нуждае се от ежедневна рехабилитация от специалисти.

Източник: https://uspelite.bg
Снимка: https://uspelite.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova