Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Благодетели ремонтираха изгорелите къщи на възрастни хора

13.11.2020

Благодетели ремонтираха изгорелите къщи на възрастни хораАнонимни дарители помогнаха на двама възрастни жители на село Търнак да ремонтират опожарените си къщи, които пострадаха при палеж през месец февруари. След репортаж на NOVA благодетелите се трогнали и решили напълно за своя сметка напълно да обновят домовете им преди началото на студения сезон, за да им къде да прекарат зимата. Цялата история започна на 7 февруари, когато местен без никаква причина за минути запали домовете на хората.

Половин година след това екип на NOVA ги посети, за да провери дали се справят. Оказа се, че възрастните хора продължаваха да живеят сред въглени и показахме историите им. Група хора, провокирани от репортажа на NOVA, потърсиха контакт с нас и само за три месеца ремонтираха изцяло за собствена сметка двете къщи.

Един от пострадалите домове е на дядо Цеко. Той не можеше да се примири с мисълта, че е изгубил единствения си дом и няма кой да му помогне. Няколко месеца по-късно заварихме домът му в същото положение, а него – още по-отчаян.

Сега ни посреща през същата врата, но тя не е старата, обгоряла до въглен. Усмихва се през сълзи от радост и признава, че след последната ни среща започнал да се надява на помощ.

Ден след репортажа, излъчен по NOVA, ни намериха хора, готови да помогнат с всичко. Три месеца работили. Свалили цялата стара мазилка и обновили стените, боядисали и пода, и стените и таваните. Дядо Цеко гледал и чак не му се вярвало, че това се случва. Приятели и съседи, които идват да видят, са изненадани приятно.

С благодарност винаги ще споменават дарителите въпреки, че те настояли да останат анонимни. Непознато добро обаче няма и тези хора ще разпознават него в стореното. Ще си спомнят как дни наред изкарвали строителните отпадъци за своя сметка, мерили, докарвали материали, за които пак те плащали. Довели и техни работници, които направили къщата отново годна за живеене – с нова електроинсталация, с врати и прозорци, които могат да се затворят, с уюта на топлите и светли цветове на стените и най-вече с неподправената добрина и човечност.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova