Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Неделчо може да бъде трансплантиран във Франция

18.06.2021

Неделчо може да бъде трансплантиран във ФранцияТези дни 43-годишният Неделчо Гарджаров от Тополи дол се върна от Франция с добри новини. След множеството изследвания от тамошна клиника са потвърдили, че трансплантацията, за която той мечтае от години, може да бъде осъществена. Най-вероятно това ще се случи в края на лятото.

Лошата новина е, че доста от събраните за Неделчо средства към момента са изразходвани за самолетни и автобусни билети, преводач във френската клиниката, квартира за 9 дни, храна, медицински консумативи за него и за баща му, който ще му стане донор.

Останали са около 3000 евро, а са нужни още 5000 евро, за да са подсигурени престоят на двамата по време на самата трансплантация и следоперативното наблюдение. В най-добрия случай то продължава около месец, но може да продължи и по-дълго.

Така че, ако имате възможност - отворете сърцата си. Неделчо е на "финалната права", нека му помогнем да пресече финала.

Сметката, на която може да дарявате, е

BG17UNCR70001524113913
В "Знаме" вече сме ви разказвали за Неделчо Гарджаров, който е на хемодиализа от 16 години. За него се водеше продължителна благотворителна кампания. Още като дете му откриват аномалия на уретрите и склерозирал ляв бъбрек. Когато е 8-годишен, го оперират и известното време няма проблеми.

През 2005 г. обаче болестта се завръща, тогава Неделчо е на 26 години. И до днес той води нелекия живот на човек, чиито бъбреци не работят и медицинска апаратура изпълнява техните функции. "Закачен" е за машините 3 пъти седмично по за 5 часа всеки път. Целият му живот се върти около диализата. Всичките му планове и начинания са съобразени с нея.

С времето, за съжаление, се появяват и увреждания, например проблеми с паращитовидната жлеза. Заради тях

е операран 2 пъти

Болките и трудностите не сломяват желанието за нормален живот на Неделчо. Още през 2005 г. баща му иска да стане негов донор, но се оказва, че двамата са от различни кръвни групи и трансплантацията не може да се осъществи в България. Но Здравната каса и здравното министерство ще поемат операцията в чужбина, парите са нужни за останалите разходи.

Неделчо и семейството му не разполагат със средствата. Той взима само социална пенсия. Пенсионер е и баща му. Живеят изключително скромно.

Източник: https://www.zname.info

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova