Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

От 1 до 20 декември в Троян започна благотворителната инициатива – „Подари на непознат“

01.12.2020

От 1 до 20 декември в Троян  започна благотворителната инициатива – „Подари на непознат“На 1.12.2020 г. стартира петото издание на Коледната инициатива на Община Троян „Подари на непознат“. За поредна година Община Троян спазва традицията и в навечерието на Коледните и Новогодишни празници обявява своята инициатива. Заради високия интерес, добрите резултати в предходните години и тежката ситуация през 2020 г., Община Троян отново ще реализира кампанията си „Подари на непознат“.

Какво ново направи Общината през настоящата година? Още през месец ноември се допитахме до директори на училища, кметове на населени места от общината, директори на институции, граждани, които можеха да ни подават информация за хора в социално/ финансово затруднение. Благодарим на всички, които откликнаха на нашия призив и ни разказаха историите на хора в нужда. Тази година списъкът е особено голям и наброява над 70 човека с различни потребности – от храни, дрехи, обувки и др.

Как може да се включите в инициативата? Публикуваме списък с потребностите на наши съграждани в тежко социално или финансово положение. Всеки, който има възможност и желание, може да закупи необходимия подарък. Периодично ще обновяваме списъка, за да имате актуална информация за хората, за които все още не е подсигурен мечтаният подарък.

Подаръците може да носите в Информационно-културен център гр. Троян (в градинката при бившето кино) в дните от вторник-петък (11-18 ч.) и в събота (10-14 ч.). Необходимо е подаръците да са опаковани, а на опаковката да има информация за кое лице от списъка е Вашият подарък. Приемат се само нови, неупотребявани дрехи, играчки и др. предмети и само дълготрайни, фабрично пакетирани хранителни продукти с упоменат срок на годност. Не се приемат парични средства, освен в случаите, в които дарителят желае лично да връчи определена сума на лицето, което е избрало от списъка.

Кампанията „Подари на непознат“ има своя страница в социалната мрежа Фейсбук, където се публикува актуална информация. Повече за дарениятя според нуждаещите се хора: тук.

Източник: https://www.hemusnews.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova