Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

5000 лв. ще спасят млад мъж с 2 трансплантации

07.12.2021

5000 лв. ще спасят млад мъж с 2 трансплантацииТрябва да ги събере до Нова година

Йордан получава бъбрек от баща си за коледен подарък. Не с една, а с цели две бъбречни трансплантации е 32-годишният Йордан Иванов.

След дългогодишна борба той получава шанс за нов живот благодарение на своя баща. За да не бъдат напразни всички тези усилия, мъжът се нуждае от немалката, но осъществима сума от 5000 лв. Неговата майка се обръща към всички хора, които имат възможността да помогнат на Йордан, за да отиде на задължителен втори контролен преглед и биопсия във Франция. За първия не е успял да стигне, тъй като не са имали финансовата възможност.

"Преминахме през много тежка битка, за да може синът ми да получи шанс да живее. Силно се надявам и вярвам, че има добри хора, които са готови да помогнат. Този контролен преглед е изключително важен за неговото здраве", споделя пред "България Днес" майката на боеца Виктория Иванова.

Битката му с болестта започва през 2008 г, когато е включен на хемодиализа заради влошена бъбречна функция. За негово нещастие, той няма близки с неговата 0+ кръвна група и се записва в листата на чакащите. 6 години по-късно късметът му се усмихва и идва дългоочакваният ред. Извършена е трансплантация на трупен донор. Заради дискомфорт и напрежение след това Йордан става редовен пациент на болницата. За съжаление, след множество операции, не се забелязва съществено подобрение. Оказва се, че функционалността на бъбрека е значително намалена и се налага нова трансплантация. Този път семейството е твърдо решено, че ще потърси помощ извън границите на България.

Чудото се случва миналата Коледа. Варненецът получава необичаен подарък от своя баща - неговия бъбрек. Така на 21 януари тази година е извършена втора трансплантация в Гренобъл, Франция. Въпреки различните кръвни групи на сина и бащата органът получава 97% съвместимост.

"Мечтая в България да има по-добро здравеопазване. Да не се налага хората да бягат в чужбина, за да ги оперират успешно", сподели пред вестника Йордан. Предстоящият контролен преглед в Гренобъл е предвиден за 2 януари 2022 г. Сумата, която трябва да бъде събрана за квартира, самолетни билети, преводач и храна, е непосилна за родителите му. Нека бъдем съпричастни и помогнем на мъжа да стигне до болницата, за да има и за него здраве и живот.

Дарения могат да се правят на следната сметка:
IBAN: BG STSA 93000020977115
BIG: ST SA BGSF
Титуляр: Йордан Иванов Иванов
Тел.: 0893 774 919

Източник: https://www.bgdnes.bg
Снимка: https://www.bgdnes.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova