Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Организират безплатна туристическа обиколка за младежи край Варна

30.08.2022

Организират безплатна туристическа обиколка за младежи край ВарнаИнтересен проект на сдружение “Непознатите” стартира в близост до Варна. С партньорството на природен парк “Златни пясъци” са организирани няколко събития за популяризиране на културно-историческото наследство и спортa сред природата, съобщават организаторите за Moreto.net.

Първото събитие се проведе на 30 август. За второто събитие на 8 септември може да се обадите на тел.: 0888922262 (Галин Димитров) или да заявите участие на nepoznatite.bg@gmail.com.

Събитието е напълно безплатно.

В проекта са включени няколко събития с туристически обиколки. Има предвидена богата програма за запознаване с историята на Аладжа манастир и природен парк “Златни пясъци” .

Включени са дискусии и форми за неформално обучение на младежи. Как да се ориентирате в гората, как да разпознавате дървесните видове, как да черпите енергия от тях, как изглеждат горските обитатели и кое е типичното за тях.

Провежда се беседа за историята на Аладжа манастир и неговата културна значимост за регион, както и за историята на природния парк и борбата за неговото запазване.

Голяма част от младежите през последните десет години посочват като основен проблем за отсъствието на инициатива от тяхна страна, това, че те не са наясно от къде да започнат, за да организират и привлекат съмишленици за тяхна дейност, забавление, проект или идея.

Основната цел на проекта е чрез спортни туристически преходи и информация за културните и други обекти да се създаде интерес на младите хора към спорта, природата и културно-историческото наследство.

Източник: https://www.moreto.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova