Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Мащабна благотворителна изложба във Варна набира дарения за деца

02.12.2021

Мащабна благотворителна изложба във Варна набира дарения за децаДарителска кампания "Изкуството за деца в нужда" на фондация "Св. св. Константин и Елена" започва във Варна. От организацията уточниха, че в благотворителната експозиция са включени повече от 200 художествени творби - живопис, малки пластики, графики, фотографии, икони.

Произведенията са селекция от нови творби, предоставени от авторите им специално за кампанията. Най-младият творец, включен в експозицията, е 13-годишната Мила Капричева от Варна, която представя две свои картини.

В изложбата има и творби от арт фонда на Фондацията, от галерии и частни колекционери. В нея са представени и ръчно изработени коледни картички, дело на възпитаници и преподаватели от Центъра за специална образователна подкрепа "Св. св. Кирил и Методий" в с. Кривня с подкрепата на фондацията.

Благотворителната изложба може да бъде видяна в галерия "Графит" до 31 януари 2022 г. Събраните средства ще бъдат насочени за подобряване на професионалната квалификация, курсове по езици и математика, а също и практикуването на различни спортове за децата от Центровете за настаняване от семеен тип "Изгрев" и "Другарче" във Варна и училището в с. Кривня. Предвижда се и подпомагането на студенти в неравностойно положение.

Това е 13-та поредна годишна дарителска кампания на фондация "Св.св.Константин и Елена". Заради пандемията последните издания на изложбата се представят в галерията в рамките на два месеца, а желаещите да купят някоя от представените художествени творби, могат да направят своя благотворителен жест и онлайн.

Източник: https://dariknews.bg
Снимка: https://dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova