Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителното състезанието Стронг мен събра 1605 лв. в помощ на Красимир Низамов

15.08.2022

Благотворителното състезанието Стронг мен събра 1605 лв. в помощ на Красимир НизамовБлаготворително състезание под наслов "ЗАЕДНО, ЗА ДА ИМА БЪДЕЩЕ" в подкрепа на 31-годишния Красимир Низамов от град Шипка, диагностициран с дълбок тромбофлебит (дълбока венозна тромбоза) се проведе в неделния ден (14 август) на паркига на стадион „Севтополис“.

Състезанието по силов многобой "Стронг мен" събра мнозина, дошли да подкрепят младия мъж. На място бяха поставени дарителски кутии, в които всеки можеше да остави сума по избор. Също така имаше и благотворителен базар, от който желаещите можеха да закупят предмети, а с парите да покрепят каузата на Красимир.

Събраната сума от четирите дарителски кутии е в размер на 1605,50 лв. и ще бъде преведена днес по сметката за лечение на Красимир, уточни неговата майкаТаня Никамова.

Шестимата бяха участниците решили да мерят да сили в състезанието: Величко Златев, Стоян Василев, Станислав Стойков Бургас, Атанас Запрянов, Стамболийски, Венци (Тягата), Тони Кънчев.

По време на зрелищната надпреварата зрителите имаха възможнността да наблюдават следните дисциплини: Теглене на микробус-3.5т., Фермерска разходка, Логлифт, Фермерска разходка, Кобилица, Мъртва тяга.

Силните мъже показаха изключителни физически умения и голям дух за победа. Дъждовното време не успя да попречи на ентусиастите да покажат най-доброто, на което са способни. След оспорвана двучасова надпревара първи стана Атанас Запрянов, втори – Тони Кънчев, трети – Стоян Василев, четвърти Станислав Стойков, пети Венци (Тягата) и шести- Величко Златев. Мъжете получиха медали, грамоти и награди от спонсорите, а тръмата първенци бяха удостоени и с купи. Съдия в състезанието беше Юрий Божанов, помощник съдия: Женя Николова, помощник съдия: Илия Тотев, а водещ беше Александър Атанасов.

Музикални изпълнения прозвучаха от хитовите "Бабс БГ". Магнетичните дами подариха две песни, с които повдигнаха градуса на настроението у събралата се публика.

В края на състезанието Таня Низамова (майка на Красимир) изказа своята голяма благодарност към организаторите и присъстващите, както и към всички, които помагат в каузата на Красимир Низанов.

Представителите на "Стронг мен" Бургас - Александър Атанасов и Юрий Божанов (Божанката) споделиха, че това не е първа им инициатива.

"Стараем се това да стане тенденция и да продължим инициативата да помагаме на хора из България, стига да има спонсори и хора, които да откликват и да ни помагат за нашата идея. За сега нямаме много гласност, това ни е второто състезание. Надяваме се повече хора да ни се обаждат и да помагаме на хора в нужда, защото можем да пътуваме из цяла България. Всичко става с желание.", допълни Атанасов.

"Състезателите не професионални, аз ги обучавам в моята зала, все ден тренираме, а упраженията в нашия спорт "Стронг мен" са нестандартни, изисква се техника и сила. Искам да развия този спорт в България и хората да видят, че има и други спортове в страната, които са доста интересни в чужбина. Моят състезател Тони Кънчев, днес постави личен рекорд - 200 кг на мъртва тяга, ще продължаваме и за напред.", посочи Юрий Божанов - зам. председател в Българска Федерация на силовите атлети, аматьорска група.

Събитието се осъществи с подкрепата на Община Казанлък, Божанката Бургас – Strongman, TDesign Bulgaria, Спонсори и приятели на семейството.

Още снимки може да видите в галерията

За лечението на Красимир Низамов са нужни 30 000 евро за операция в клиника в Турция, което включва операции на двата крака, и лечение със стволови клетки, чрез включване към апаратура, която образува нови клетки, нови тъкани и унищожава вредните микроорганизми.

Това лечение спомага за подобряване на кръвообращението в периферните кръвоносни съдове, както и за зарастване на дълбоките варикозни рани. Периодът на лечението е 30 дни.

Има позицонирани 14 дарителски кутии, където може да дарите средства. Кутиите са поставени на следните места:
1. 2 На Храм Паметник Шипка -
- Маг за Икони
2. Чери Ленд изток -
3. Хранителен Магазина в СТЕМАР МК ООД Гр Шипка -
4. Фаст Фууд до Лидо -
5. 6 Фитнес Brotgers на Тенчо:
- Стрелбище Комплекс Сокол -
- Магазин за Електро уреди - "Елгигант" -
- Гумаджийница Дървеното -
- Фитнеса "Brotgers" -
- Nior -
- Desperado -
6. Рехабилитационен център Физио Мед -
7. Автомивка "Фреш -
8. 3 Кафета
- Фемили -
- Белеза Център -
- Белеза до Реката -
9. Santa Monika Fitness Shop -
10. Кафе M+C Хидравлик -
11. Хранителен магазин Дейзи Фууд -
12. Фирмата Ник Инвест -
13. 2 кут Преводи ITrans -
14. Магазин Диана Запад -
15. 2 Павел баня кутии в Кметството
16. На 14 Август Състезание по Култиризам

За да помогнете на Красимир Низамов да стъпи здраво на краката си отново можете да дарите средства на банковата сметка:

IBAN: BG10UBBS80021033620050
BIC код: UBBSBGSF
Красимир Георгиев Низамов

Набирателна сметка в ЕВРО:
IBAN: BG02UBBS 8002 1464 264110
Bic code: UBBSBGSF

Източник: https://www.kazanlak.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova