Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

МенторМейт инвестира в млади софтуерни специалисти и заплаща обучението им

07.01.2021

МенторМейт инвестира в млади софтуерни специалисти и заплаща обучението имАмериканската компания за разработка на специализиран софтуер МенторМейт организира четвърто издание на обучителната си програма за млади софтуерни специалисти в няколко града, сред които и Варна.

DevCamp е 3-месечна обучителна програма за студенти и млади хора с интерес към софтуерната разработка или автоматизираното тестване.

Като част от програмата участниците преминават през интензивно 12-седмично обучение, по време на което трупат теоретичен и практически опит в предпочитани от тях уеб и мобилни технологии и получават финансово възнаграждение. Самото обучение включва лекционна част, индивидуални задачи и екипни проекти. През целия период на DevCamp участниците получават съвети и насоки от топ експерти от МенторМейт, които влизат в ролята и на техни индивидуални ментори.

Докато развиват своите умения, участниците започват работа и по реални клиентски софтуерни проекти на пълен работен ден, което им помага да трупат ценен практически опит. Това им дава възможност да се потопят в културата на компанията, която цени проактивността, гъвкавостта и високите резултати в работата. Само най-добрите от тях получават предложение за работа в компанията след успешно представяне в DevCamp и имат възможността да продължат професионалното си развитие като уеб разработчик, мобилен разработчик или софтуерен инженер в тестването.

“Бих описала DevCamp като програма, която ускорява развитието на всеки. Помага също и в това участниците да се ориентират кариерно. Позволява бързо усвояване на поне две нови технологии в рамките само на 3 месеца. След теоретичната подготовка участниците могат да оценят напредъка си в реални проекти, да покажат завидни способности и да продължат пътя си напред с ментор,” смята Даря Добрева, Старши специалист по обучения и развитие в МенторМейт.

Препоръчително е кандидатите за програмата да са с известен опит в софтуерната разработка, а от тях се очаква както да имат опит с писането на код и използването на алгоритми, така и да притежават аналитични умения. Кандидатите следва да имат добри комуникационни умения, способност за работа в екип и отлични познания по английски език.

“Гледаме на участниците в DevCamp като на колеги, които са изключително способни, готови да покажат най-доброто от себе си. Затова полагаме много усилия програмата да протече гладко за всеки един от участниците. Подкрепяме ги в развитието им през целия период. Ето защо зад реализацията на програмата стои един сериозен екип от близо 50 човека, които поемат роли на лектори, асистенти и ментори,” споделя Даря Добрева, Старши специалист по обучения и развитие в МенторМейт.

Кандидатстването за DevCamp е отворено до 22 януари 2021 година. Всички кандидатствали ще получат техническа задача и ще трябва да подготвят кратко видео представяне на английски език. Те трябва да изпълнят двете задания в рамките на седем дни след кандидатстването. Тези, които решат успешно задачата, ще бъдат поканени на онлайн тест. През седмицата след теста ще бъде организирано онлайн интервю с онези, които преминат успешно тестовото задание. Най-добрите ще бъдат поканени да станат част от програмата, която стартира на 22 февруари 2021 година.

Досега МенторМейт е провела три издания на програмата, а статистиката за тях е впечатляваща. Измежду всички 1651 кандидати едва 91 успяват да преминат тясното сито на подбора и да станат участници в програмата. От тях 57 завършват програмата, което означава, че само 3% от всички софтуерни таланти преминават успешно през обучението. В края на DevCamp повече от 60% от участниците получават предложение да продължат кариерата си в МенторМейт.

-

За МенторМейт:

МенторМейт е американска софтуерна компания, основана около мобилно приложение за чуждоезиково обучение през 2001 година в Минеаполис, Минесота. Днес компанията е една от най-бързо развиващите се в сектора за разработка на специализирани уеб, мобилни и облачни приложения за различни бизнес клиенти, с над 1200 успешни проекта в портфолиото си, 600 водещи специалисти в екипа си в България и офиси в София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Русе, Минеаполис и Гьотеборг.

Източник: https://www.moreto.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova