Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

МенторМейт инвестира в млади софтуерни специалисти и заплаща обучението им

07.01.2021

МенторМейт инвестира в млади софтуерни специалисти и заплаща обучението имАмериканската компания за разработка на специализиран софтуер МенторМейт организира четвърто издание на обучителната си програма за млади софтуерни специалисти в няколко града, сред които и Варна.

DevCamp е 3-месечна обучителна програма за студенти и млади хора с интерес към софтуерната разработка или автоматизираното тестване.

Като част от програмата участниците преминават през интензивно 12-седмично обучение, по време на което трупат теоретичен и практически опит в предпочитани от тях уеб и мобилни технологии и получават финансово възнаграждение. Самото обучение включва лекционна част, индивидуални задачи и екипни проекти. През целия период на DevCamp участниците получават съвети и насоки от топ експерти от МенторМейт, които влизат в ролята и на техни индивидуални ментори.

Докато развиват своите умения, участниците започват работа и по реални клиентски софтуерни проекти на пълен работен ден, което им помага да трупат ценен практически опит. Това им дава възможност да се потопят в културата на компанията, която цени проактивността, гъвкавостта и високите резултати в работата. Само най-добрите от тях получават предложение за работа в компанията след успешно представяне в DevCamp и имат възможността да продължат професионалното си развитие като уеб разработчик, мобилен разработчик или софтуерен инженер в тестването.

“Бих описала DevCamp като програма, която ускорява развитието на всеки. Помага също и в това участниците да се ориентират кариерно. Позволява бързо усвояване на поне две нови технологии в рамките само на 3 месеца. След теоретичната подготовка участниците могат да оценят напредъка си в реални проекти, да покажат завидни способности и да продължат пътя си напред с ментор,” смята Даря Добрева, Старши специалист по обучения и развитие в МенторМейт.

Препоръчително е кандидатите за програмата да са с известен опит в софтуерната разработка, а от тях се очаква както да имат опит с писането на код и използването на алгоритми, така и да притежават аналитични умения. Кандидатите следва да имат добри комуникационни умения, способност за работа в екип и отлични познания по английски език.

“Гледаме на участниците в DevCamp като на колеги, които са изключително способни, готови да покажат най-доброто от себе си. Затова полагаме много усилия програмата да протече гладко за всеки един от участниците. Подкрепяме ги в развитието им през целия период. Ето защо зад реализацията на програмата стои един сериозен екип от близо 50 човека, които поемат роли на лектори, асистенти и ментори,” споделя Даря Добрева, Старши специалист по обучения и развитие в МенторМейт.

Кандидатстването за DevCamp е отворено до 22 януари 2021 година. Всички кандидатствали ще получат техническа задача и ще трябва да подготвят кратко видео представяне на английски език. Те трябва да изпълнят двете задания в рамките на седем дни след кандидатстването. Тези, които решат успешно задачата, ще бъдат поканени на онлайн тест. През седмицата след теста ще бъде организирано онлайн интервю с онези, които преминат успешно тестовото задание. Най-добрите ще бъдат поканени да станат част от програмата, която стартира на 22 февруари 2021 година.

Досега МенторМейт е провела три издания на програмата, а статистиката за тях е впечатляваща. Измежду всички 1651 кандидати едва 91 успяват да преминат тясното сито на подбора и да станат участници в програмата. От тях 57 завършват програмата, което означава, че само 3% от всички софтуерни таланти преминават успешно през обучението. В края на DevCamp повече от 60% от участниците получават предложение да продължат кариерата си в МенторМейт.

-

За МенторМейт:

МенторМейт е американска софтуерна компания, основана около мобилно приложение за чуждоезиково обучение през 2001 година в Минеаполис, Минесота. Днес компанията е една от най-бързо развиващите се в сектора за разработка на специализирани уеб, мобилни и облачни приложения за различни бизнес клиенти, с над 1200 успешни проекта в портфолиото си, 600 водещи специалисти в екипа си в България и офиси в София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Русе, Минеаполис и Гьотеборг.

Източник: https://www.moreto.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova