Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Аз Вярвам и Помагам започва национална кампания за мобилни пунктове за кръводаряване

18.06.2024

Аз Вярвам и Помагам започва национална кампания за мобилни пунктове за кръводаряванеВладислав Николов – основател на благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам“ обяви началото на национална кампания с кауза „Да купим и дарим мобилни пунктове за кръводаряване в България“. Това се случи по време на пресконференция в Районен център по трансфузионна хематология Пловдив, на която присъстваха д-р Янко Янков – директор РЦТХ – Пловдив и г-н Мустафа Кадир – представител на компания за „EMS“, които са едни от лидерите в своя бранш за доработване на специализирани автомобили.

През месец Септември 2023 година сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ дари на РЦТХ – Варна първият в България специално произведен по поръчка мобилен пункт за кръводаряване „Аз Вярвам и Помагам“, който бе закупен със средства събрани чрез кампаниите на сдружението и дарения.

Набирането на средства за закупуването на различни медицински апаратури и техники става по няколко начина, като основен е чрез продукти с кауза „Аз Вярвам и Помагам“. Към момента тази инициатива е подкрепяна от няколко компании, благодарение на които (има над 15 броя продукти и артикули с кауза) в интернет и в търговската мрежа в цялата страна могат да бъдат закупени вода, хляб, пица, солети, юфка, кускус, чаши и много други продукти с кауза. След продажбата на всяка една бройка от тях се отделя определен процент като дарение. В резултат на тази инициатива, сдружението набира средства за закупуването на скъпоструващата медицинска апаратура, техника, оборудване и специализирани превозни средства.

Благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам“ има за основна цел да се свърже с компании, фирми, производители, дистрибутори и други в цяла България, с които официално да сключат договори за партньорство с кауза и по този начин всеки, който подкрепя кампанията и нейните каузи да участва ежедневно като си купува от продукти с кауза.

По този начин всеки път, когато някой си купи „хляб с кауза“ или някой друг продукт в град Пловдив, град Хасково, град Благоевград, град Видин, град Бургас ще знае, че с част от сумата, той допринася за закупуването на изключително модерни и функционално изработени мобилни пунктове за кръводаряване „Аз Вярвам и Помагам“ в помощ на милиони хора в България.

Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ е създадено през 2015 година в град Варна и е първото в България за събиране на пластмасови капачки за рециклиране в помощ на недоносените бебета.

За последните близо 10 години са дарени над 22 специализирани медицински апаратури, сред които кувьози, реанимационни кътове за отопление, неонатални веноскопи, техника и принадлежности, които са в помощ на лекарите специалисти при работата им с хиляди малки и големи пациенти.

Най-големият успех за „Аз Вярвам и Помагам“ е в началото на 2023 година, когато е закупена и дарена първата за град Варна специализирана и изцяло оборудвана Детска/неонатална линейка „Аз Вярвам и Помагам“, която е изработена изцяло по индивидуална поръчка и има възможност за ползване от новородено бебе на няколко часа до най-възрастният пациент в нужда.

Заедно с тези успехи в края на 2023 година се дари и специално оборудван мобилен пункт за кръводаряване „Аз Вярвам и Помагам“, който вече месеци наред популяризира и подпомага идеята за повишаване на интереса към безвъзмездното кръводаряване в помощ на милиони хора.

Източник: https://www.moreto.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova