Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Във Варна започва кампания Православните семейни ценности срещу агресията

21.09.2017

Във Варна започва кампания Православните семейни ценности срещу агресиятаЗа трета поредна година Сдружение „Отвори очи“, по-известно като Православен център за зависими във варненския кв. „Аспарухово“, организира кампания за превенция и помощ на хора и семейства, сблъскали се с някакъв вид агресия. Докато миналогодишната кампания се проведе под надслова „Православните семейни ценности срещу алкохола“, тази година фокусът пада върху борбата с агресията и темата е „Православните семейни ценности срещу агресията“. Събитието е финансирано от Община Варна, дирекция „Превенции“, и се осъществява с благословението на Варненския и Великопреславски митр. Йоан. Партньор по проекта е Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил“.

Целта е колкото може повече хора да получат достъп до информация, която би им била от помощ в преодоляването и защитата от агресията. В кампанията ще бъдат дискутирани важни теми като зараждане и отношение към агресията, видове агресия и начините за справяне с нея. Кампанията отговаря на важна потребност в обществото – активно действие срещу проявите на агресия и насилие в семейството, които често са следствие на злоупотребата с алкохол и други психоактивни вещества, както и с прекомерното гледане на филми с насилие, електронни игри и др. Необходимо е родителите и младите хора да се въоръжат с разбиране и познания за причините и условията, които водят до агресивно поведение, за начините за отстраняването им и за справяне с проблема. Поради тази необходимост проектът е насочен към семействата и младите хора, нуждаещи се от повече информация за същността на проблема.

В рамките на тазгодишната кампания Сдружение „Отвори очи“ отново организира тренинги в две последователни седмици, които ще се водят от православни психолози и енорийски свещенници. Първият тренинг ще се състои на 30 септември (събота), от 9:30 до 16:15 ч. в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил“ и ще засегне важни теми като видове насилие, зависимост от насилие, както и практическа подготовка за начините за справяне с агресията. Непосредствено след това на 7 октомври (следващата събота), от 11:00 до 14:30 ч. ще се проведе втора част на обучението на темите „Християнските семейни ценности – общуване на базата на любовта. Култура на дома“ и „Отношението на Православната църква към агресията. Активно и пасивно търпение на греховното поведение“.

Като продължение на кампанията е запланувано през октомври да се проведат беседи във варненските енории. Идеята е беседите да се водят с активното участие на хора, преминали през обучението. По този начин не само информацията ще се разпространи сред много повече хора, но и самите участници в тренинга ще могат да затвърдят своите знания и умения и да ги предадат нататък.

Като допълнение към обученията Сдружение „Отвори очи“ е подготвило и информационна брошура със съвети „Как да се освободим от агресията“, които ще се разпространяват безплатно по време на кампанията.

Организаторите с радост споделят, че кампанията се превърна в една благочестива традиция, в която Варненска и Великопреславска митрополия и дирекция „Превенции“ на Община Варна обединяват усилията си за помощ на хората. Ще очакваме идеи за завършека на надслова на следващата подобна кампания: „Православните семейни ценности…“.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova