Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Ученичка намери и върна последните пари на възрастна жена

27.12.2019

Ученичка намери и върна последните пари на възрастна женаУченичка от Вършец направи по-топла и по-спокойна Коледата на възрастна жена. Тя намерила и върнала последните й пари - а с тях и смисъла на живота.

На рождения си ден и минути след като изтеглила пенсията си, 74 -годишната Людмила Каменова от Вършец минала през магазина за покупки. „И тръгвам от тук и имам навик да пресека от другата страна, защото там има хора и исках да ги почерпя евентуално“, разказа пенсионерката.

Не намира своите приятелки и продължила към вкъщи. Там някъде изпуснала и портмонето си. Людмила имала късмет, защото изгубената вещ я намира единадесетокласничката Селена Тихомирова, която се прибирала от училище. „Отворих го и погледнах. Първоначално търсих лична карта, но понеже нямаше, на кредитната карта пишеше имената и се обадих на мама“, сподели ученичката.

Майка й познала имената от картата. Оказало се, че жената живее близо от тях. „И ми каза или да го занеса на нея, за да го предаде на полицаите или да го занеса направо на баба Людмила“, разказа още Селена.

Тя занесла веднага портмонето в дома на Людмила. Жената обаче все още не знаела, че го е била изгубила. А в него имало малко над 300 лева. „Всичко беше изтеглено, останаха там някакви дребни суми, защото сега, трябва да се плати ток, телефон, вода. Даже в портмонето имах и такива листчета, колко ще ми трябват. Отделно пишеш, колко за лекарства в един момент като осъзнах след като детето дойде, просто сърцето ми щеше да спре при положение, че това са ми всичките пари, с които до 9 януари аз трябва да се разплатя“, споделя 74-годишната жена,

Момичето дори поискало да помогне на жената като и напазарува. И признава, че за първи път намира толкова пари. Селена беше наградена от кмета на общината във Вършец за постъпката си. А за последната година само във Вършец вече има няколко случая на загубени и върнати скъпи вещи и то от деца. „Поредната добра постъпка наистина. В рамките на около година има 5 такива случая в които достойни, доблестни деца, които намират чужди вещи и ги връщат на техните притежатели. И аз съм изключително радостен, защото това показва, че младите хора растат един достойни хора на нашето общество и се надявам този пример да стане заразителен“, коментира Иван Лазаров, кмет на Вършец.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova