Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Открит е традиционният благотворителен базар Баба Мата във Велико Търново

16.02.2021

Открит е традиционният благотворителен базар Баба Мата във Велико ТърновоТрадиционният благотворителен базар за Баба Марта, който се организира ежегодно във Велико Търново, бе официално открит днес. Всички мартеници, ръкоделия и украшения, които той предлага, и този път са изработени от потребителите на социални услуги във Велико Търново и общината, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Специалният щанд, от който можете да си купите изделията, се намира до чешмичките пред сградата на Общината - на улица „Васил Левски” в центъра на града. Базарът ще работи до 1 март включително.

От Община Велико Търново припомниха, че инициативата „Баба Марта бързала и мартенички вързала” се провежда за десета поредна година. В нея се включват 26 социални услуги, сред които и центрове за работа с деца и младежи. Първи на базара застанаха потребителите от двата Центъра за социална рехабилитация и интеграция за лица с психически разстройства и интелектуални проблеми във Велико Търново заедно с потребителите на Дневния център за стари хора в града. Повече информация за останалите услуги, които участват в инициативата, може да бъде намерена на интернет сайта на Община Велико Търново.

За направата мартениците и сувенирите са използвани нетрадиционни материали и разнообразни техники. Всеки може да зарадва своите близки и да закупи от изработените изделия, които се предлагат на символична цена. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на материали за арт ателиетата към социалните услуги.

Източник: http://www.focus-news.net

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova