Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителен базар за двойки с репродуктивни проблеми организират в парк „Дружба”

28.07.2020

Благотворителен базар за двойки с репродуктивни проблеми организират в парк „Дружба”За трета поредна година, Фондация „Искам бебе” във Велико Търново организира благотворителен базар, със средствата, от който да бъде подпомогната една двойка с репродуктивни затруднения от общината. За каузата на базара, всеки може да дари детски дрешки, играчки или вещи, нужни за отглеждането на дете, а всяка неделя на август, в парк „Дружба”, даренията ще бъдат продавани на символична сума от доброволци.

И тази година базарът ще се проведе със съдействието на Община Велико Търново, като ще бъдат взети всички предпазни мерки във връзка с разпространението на Ковид-19.

„Освен, че събираме средства, нашата функция по време на базара е и информативна, тъй като ние насочваме двойките към контактите, медицинските центрове и помощта, от която имат нужда. Докато сме в парка, освен дарения получаваме и десетки въпроси и често ни се налага да ориентираме хората в стъпките, които трябва да предприемат през дългия процес на инвитро процедурите.”, споделя Вероника Михайлова от Фондация „Искам бебе”.

„ Като жена, преминала по този път, мога да твърдя, че от финансова гледна точка, всяка една събрана сума е от огромно значение. Разходите за инвитро са огромни и макар, че държавата подпомага двойките по 4 финансови процедури, а Общината оказва подкрепа на семействата чрез програма „Инвитро”, ние сме доволни, че средствата от нашия базар са допълнително облекчение за избраната двойка.”, категорична е Михайлова.

Всяка неделя на август, базарът ще бъде на разположение на посетителите в парк „Дружба” от 9,30 до 14,00 часа.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova