Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Безплатна комикс работилница за деца организира аниматорка

09.02.2023

Безплатна комикс работилница за деца организира аниматоркаБезплатна работилница за деца на възраст от 9 до 13 г. за ремиксиране на комикси организира визуалният артист Милена Симеонова. Тя ще се състои в събота, 11 февруари, от 10 часа в „АтелиеТо“ на ул. „Ивайло“ 2 във Велико Търново. Проектът й е подкрепен от Национален фонд „Култура“. Всеки участник ще разполага с отделни комикс кадри, които да сглоби по свой начин и така да създаде собствена комикс история. Материалите за децата ще са осигурени предварително и всяко дете е добре дошло. Комикс кадрите ще са много и в най-разнообразни стилове, всички – от архива на списание „Ко-миксер“ от 2011 г. до 2018 г.

Милена Симеонова дебютира в анимационното кино през 2016 г. с късометражния филм „Мъничка” – за една гъсеница, която се страхува да стане пеперуда. Но именно комиксите са й голямата любов и като автор участва в изложби на българския комикс, организирани от СБХ. Завършила е специалността „Анимационно кино” в Нов български университет в София, а родом е от Варна. От години обаче живее и работи във Велико Търново. Казва, че обича да прави филми, но комиксите си остават нейна голяма страст и най-привлекателен начин на изразяване. Комикс книгите си издава сама под заглавието All Мy Lives.

През 2020 г. излиза книгата й „Всички мои животи” на издателство „Потайниче” с три комикс истории без думи. Картинките разказват случки от живота на авторката, но силно преработени през въображението й.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova