Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Ученически парламент прави ежегоден благотворителен бал с кауза

10.03.2020

Ученически парламент прави ежегоден благотворителен бал с кауза Градският ученически парламент във Велико Търново определи каузата на тазгодишния си благотворителен бал. 60-те средношколци от старата столица решиха да подпомогнат педиатричното отделение на областната болница и да дарят средства за лечението на 3-годишно болно момиченце.

Пролетният благотворителен бал на учениците е предвиден за 12 март. Градският ученически парламент във Велико Търново провежда пролетния си благотворителен бал за четвърта година. Първите две издания бяха посветени на болни деца. Миналата година благородната ученическа инициатива подпомогна детския дом за медико-социални грижи в Дебелец.

„Ще подкрепим детското отделение към МБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ като ще закупим апарат, който изследва функционалното дишане на децата в отделението, тъй като той е необходим при изследване на деца от всякакви възрасти. Смятаме, че така ще помогнем на възможно най-много хора да може по-бързо да се установи дадено заболяване“, каза Виктория Колева от градския ученически парламент във Велико Търново.

„Тъй като апаратът е на стойност 1500 лева, ние смятаме, че ще успеем да съберем по-голяма сума. Като втора кауза, допълнителните средства, които ще съберем, смятаме да дарим за Ана Паздеркова, която е на три години и страда от детска церебрална парализа“, допълни Йоана Якова, председател на градския ученически парламент във Велико Търново.

Благотворителната инициатива на учениците е подкрепена от Община Велико Търново, Младежкия дом и големи фирми от града. Социалната отговорност на учениците е достойна за уважение и показателна, че за добротата и съпричастността няма възраст.

Миналата година от пролетния благотворителен бал на Градският ученически парламент бяха събрани и дарени 3527,97 лв. за децата с увреждания в Дома за медико-социални грижи в Дебелец. С парите, събрани от средношколците, беше осигурен вертикализатор, проходилка, дидактически шкафове, музикален инструмент и детски книжки.

През този месец градският ученически парламент продължава с още инициативи.

„Предстоят ни през март месец да направим нашата акция „Внуче под наем“ в старческия дом. Ние се срещаме с възрастните хора, пеем песни, играем хора заедно и правим интересни интерактивни игри. Друга акция е „Аз съм малък, но зная“, която организираме в училищата за петокласници. Това е състезание между петокласниците - кой знае повече на различни теми, които изучават в училище“, изтъкна Йоана Якова.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova