Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Акция Великден за всеки зарадва 320 души в Г. Оряховица

19.04.2018

Акция Великден за всеки зарадва 320 души в Г. Оряховица Акцията бе организирана от групата на „ОтГОворните” и е в подкрепа на възрастни хора. Благотворителната кампания се проведе с рамките на 6 дни, в които представители на организацията приканваха в два от големите супермаркети в Горна Оряховица да се оставят хранителните продукти в помощ на нуждаещи се хора.

Събрани бяха над 4000 артикула, които доброволците след това сортираха в отделни пакети и с помощта на екипа на Домашния социален патронаж към общината изготвиха списък с хората, до които да достигнат. Младежите посетиха лично домовете на 320 души и им връчиха празничните пакети с храни. Сред стоките бяха боб, олио, брашно, леща, макарони, консерви и други.

„Благодарим на всеки, който дойде при количката дори и с малко дарение, защото знаем, че е направено от сърце“, обърна се към своите съграждани Даниел Божанков, част от групата на „ОтГОворните”. Той не скри въодушевлението си от срещата с пенсионерите, които искрено се радвали на подаръците.

Други 20 души в Горна Оряховица и Велико Търново пък получиха топъл обяд за Великден от кампанията „Нахрани бездомник”. Неин инициатор е Ярослав Матоуш, който организира подобни акции от близо 5 години. Несретниците усетиха духа на празника със супа, пиле с ориз, козунак и вафла.

Идентична кампания за бездомни се проведе и във Велико Търново. Съмишленици на благородната идея бяха Милен Ангелов и Анета Йорданова. Те осигуриха помещение в кооперативния пазар, където хората да обядват, и вкусна трапеза, а останалата храна, бе раздадена на просяците край църквата „Св. Марина” във Велико Търново.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova