Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Читалището в Самоводене с първа премиера, събраните средства от нея отиват за ремонт за покрива

02.04.2021

Читалището в Самоводене с първа премиера, събраните средства от нея отиват за ремонт за покриваНародно читалище „Извор – 1873” в Самоводене кани на първата театрална премиера за 2021 г. Представлението е планирано за 18:30 часа на 9 април и се казва „Спирка последна“ по мотиви на пиесата на Яна Добрева „Пясъчен пъзел“.

Театралната трупа представя своята постановка като част от дейностите за набиране на средства за ремонт на покривната конструкция на читалището. Премиерното заглавие не е избрано случайно, в спектакъла актьорите ще поставят въпроси и ще търсят отговори, представяйки своите съвременни герои. Съдбата винаги отговаря на вътрешните молби на всеки човек, като праща в живота му необходимите послания и хора, които да го спасят.

Четири съдби на изстрадали жени се събират в малката вселена на битието, наречена „спирка”, и търсят отговори на въпроси от живота. Спирката е символ в нашия живот. Тя е кръстопът на пресичането на хоризонталата на постъпките и вертикалата на последствията. Място на изповед пред времето и прошка за стореното. Моментът на среща със собствената съдба символизира избора на човека. Животът е неограничен брой спирки, обречени на кръстопътища, където всеки герой в спектакъла неизменно е изправен пред избор: накъде да завие и в коя посока да продължи пътя си. Героините в спектакъла са изправени пред съдбовен момент, в който трябва да вземат правилното решение, защото от него ще зависи целият им по-нататъшен живот.

„Спирка последна“ е едно послание, което чрез своите герои ще предадат на публиката Рена Дранкюлева, Гергана Радова, Малинка Маринова и Росица Сълмова. Режисьор на театралния спектакъл е д-р Георги Василев. Всички средства от представленията ще бъдат за ремонта на покрива на читалищния салон. С тази благородна цел театралният спектакъл ще бъде представен в редица селища от областта.

Дарителска сметка: банка ДСК
IBAN: BG46STSA93000027794709

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova