Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

С детски конкурс за рисунка Клубът по водно спасяване търси средства за участие в Световното първенство в Австралия

11.03.2024

С детски конкурс за рисунка Клубът по водно спасяване търси средства за участие в Световното първенство в АвстралияКлубът по водно спасяване във Велико Търново със съдействието на Община Велико Търново и Български червен кръст – Велико Търново, организира Първи детски конкурс за рисунка „Спаси живот – Велико Търново 2024“.
Целта му е да стимулира развитието на детското творчество и въображение и да даде възможност на децата да споделят и реализират своите идеи и виждания в областта на водното спасяване под мотото на събитието – „Да бъдем приятели с водата!“.

Спечелилите награди творби ще бъдат обявени за продажба на публичен търг с благотворителна цел в деня на награждаването – 10 май 2024 г. Получените средства ще бъдат разходвани целево за участието на състезателите на великотърновския клуб на Световното първенство по водно спасяване, което ще се проведе от 20 август до 8 септември в Голд Коуст, Австралия.

Клубът по водно спасяване в старата столица е създаден през ноември 2023 г., като учредители са Веселин Стефанов, Боян Яначков, Радостина Тодорова, Петър Воденичаров, Виолета Пастърмова, Галина Бъчварова и Мирослав Губерков.
За председател е избран Веселин Стефанов – европейски и световен шампион, а клубът вече е член на Международната федерация по водно спасяване.

Веселин Стефанов спечели три златни медала на Европейското първенство по водно спасяване в Брюж през септември миналата година. Два от тях са индивидуални, а третият е в щафета. Той постигна и два сребърни медала в индивидуалните дисциплини. Представители на клуба спечелиха и квоти за Световното първенство по водно спасяване в Австралия, а сега са необходими средства, за да се реализира участието им в престижната надпревара.

В конкурса „Спаси живот – Велико Търново 2024“ с рисунка могат да участват ученици от І до ХІІ клас. Те ще бъдат в три възрастови групи: І – ІV клас, V – VІІ клас и VІІІ – ХІІ клас.
Всеки участник изпраща не повече от три рисунки по тематиката на конкурса с размери 35 х 50 см, без паспарту. Разрешава се използването на всякаква техника и средства – акварел, темперни бои, пастели, графика, молив, туш, колаж. Рисунките не трябва да са гледани (копирани) от списание, картички и илюстровани книги. На гърба на всяка рисунка е необходимо да бъдат отбелязани четливо трите имена на автора, възраст, клас, училище, школа, ръководител, точен адрес с пощенски код, телефон, e-mail, декларация за информирано съгласие (приложение към настоящия регламент на конкурса). Отличените участници в трите раздела ще получат дипломи и материални награди. Конкурсните материали трябва да бъдат изпратени най-късно до 30 април 2024 г. на адрес: 5000 Велико Търново, ул. „Ивайло“ N 4, ет. 2, Първи детски конкурс за рисунка „Спаси живот – Велико Търново 2024“.

Конкурсните материали не се връщат и се използват за благотворителни цели.
Жури на конкурса ще бъдат известните художници проф. Пламен Легкоступ, доц. Пеньо Пенев и Колю Табаков.

Церемонията по награждаването, официалното откриване на изложбата и благотворителният търг ще се състоят на 10 май 2024 г. от 18.00 часа в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“, който Община Велико Търново предоставя за проявата. Тогава ще бъдат представени ветераните на Клуба по водно спасяване в старата столица и децата, които не спират да печелят медали от неговото създаване и ще представят Велико Търново и България на Световното първенство в Австралия.

Организаторите припомнят, че тази година се отбелязват 60 години водно спасяване у нас, ще стартира и 22-рият турнир „Любен Кантарджиев“, а награждаването на победителите в конкурса „Спаси живот“ ще надгради проявите, свързани с плувния спорт.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova