Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

20 комплекта учебници за осмокласниците на СУ „Вела Благоева“ дари издателство „Просвета“

09.06.2021

20 комплекта учебници за осмокласниците на СУ „Вела Благоева“ дари издателство „Просвета“Oтбелязва днес.Водени от оркестъра на НВУ „Васил Левски“, ученици и учители преминаха с празнично шествие по улиците на кв. „Зона Б“. По-късно те бяха посрещнати в училищния двор с изпълнения на оркестъра от СУ „Емилиян Станев“ Джуниър бенд и концерт на Михаела Филева.„Искахме един по-различен празник, който да компенсира това, че не можахме да шестваме на 24 май, и то втора година. Мисля, че се получи красиво“, каза директорът Ангел Янчев.

Той отчете със задоволство постигнатите резултати на зрелостниците на матурите, както и на четвъртокласниците на външните оценявания. „Имаме двама ученици с отлични оценки на изпита по български език и литература, един с Отличен 6,00 на теста по английски език и за първи път отлична оценка на изпита по химия, което е уникално за нашето училище.

Успехът на четвъртокласниците е с 3-4 единици по-висок от средния успех за страната. В едната паралелка с 20 ученици успехът по български е Отличен 5,60, без нито една четворка, а средният успех по математика е между Много добър 5,10 и 5,30“, изтъкна Янчев.96 първокласници са класирани за новата учебна година. Близо 70 вече са записани, допълни училищният директор.СУ „Вела Благоева“ приема ученици след завършен VII клас в профилите „Предприемачески“ и „Обществени науки“ – с разширено изучаване на предметите история и цивилизации и философия.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova