Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Малчугани ще помагат в библиотеката на читалище Надежда – 1869

06.07.2021

Малчугани ще помагат в библиотеката на читалище Надежда – 1869Всички желаещи деца ще могат да се потопят в тайните на библиотекарската професия това лято. Традиционната вече инициатива „Помощник на библиотекаря“ се провежда за пети пореден път и това лято в библиотеката на читалище „Надежда – 1869“ във Велико Търново. Идеята за нетрадиционните занимания на децата е на библиотекарката Бисера Дживодерова.

„Тук отново могат да идват в свободното си време когато и колкото желаят ученици до VII клас. Те ще се учат как се подреждат книгите, кои са основните раздели в библиотеката. Ще правят езикови упражнения, театър на маса, ще пишат съчинения, ще изработват разделители за книги и ще четат в определеното за това време“, сподели библиотекарят Бисера Дживодерова.

Малките й помощници ще подреждат книги, ще обслужват читатели, ще участват във всички дейности на библиотекарите. Освен това всяка седмица ще правят по един клип за библиотеката и ще го качват във Фейсбук страницата на читалище „Надежда“.

В края на лятото малките библиотекари ще трябва да напишат и съчинение на тема „Моето лято в библиотеката на читалище „Надежда“. Идеята е текстовете на учениците да останат като архив в читалнята и като история на инициативата.

Повече от 120 момичета и момчета са участвали в предишните издания на инициативата, припомня Бисера Дживодерова. Тогава тя е занимавала малките си помощници с творческо писане и театър на маса, разказвала им е за български поети и писатели, за известни чужди автори, дори успя да ги вдъхнови да създадат своя книга игра.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova