Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Млад мъж от Павликени цепи, реже и прибира дървата на хора в нужда напълно безплатно

22.10.2021

Млад мъж от Павликени цепи, реже и прибира дървата на хора в нужда напълно безплатноУслугата е не само за жителите на града и околностите, но и за всички във Великотърновска област, на които им е трудно да отделят за това средства от скромния си бюджет. А разходите за транспорт, с който да отиде до определеното населено място, са за негова сметка.

„Като видях как поскъпват дървата, реших да подпомогна възрастните хора, които са в неравностойно положение, и да им нарежа, нацепя и прибера дървата. Бих се радвал тази новина да стигне до колкото се може повече хора, за да могат те да се възползват. Това не е реклама, аз наистина искам да помогна“, каза за в. „Борба“ Костадин. За каузата си той вече намерил съмишленици – няколко момчета на неговата възраст от Павликени, за да може да се свърши възможно най-много работа.

Той разбира, че от постъпката му навярно ще се възползват и хора с възможности, но смята, че може да ги отсее, защото хората в нужда си личат. Ще откликне на всяко обаждане, ще отиде и ще помогне, но следващия път, когато го потърсят за друга услуга, няма да откликне.

Работливият Костадин Димитров има собствена фирма за озеленяване и поддръжка на дворове и тревни площи – „4 сезона грижа за градината“. В бизнеса прохожда преди две години, когато се връща от Нидерландия, а любовта си към земята наследил от родителите си, които се занимават със зеленчукопроизводство. Прекарал детството си в с. Дъскот, станало му болно, като видял запустелите сега, а някога чисти и подредени дворове. Оттам му и хрумнала идеята за бъдещия му бизнес. Освен това, докато бил в чужбина, понаучил доста за озеленяването. И така с помощта на приятелката му и подкрепата на цялото семейство той се решил на тази крачка и основал фирмата си.

Дори и в ковид кризата той казва, че добре се развива и няма от какво да се оплаче. Почиства буренясалите с десетилетия понякога дворове, а после по избор на клиента ги засажда с тревни смески и храсти от разсадници, с които работи. Понякога предлага вида на растенията, друг път се доверява на клиентите си, а после търси за тях най-добрата цена. Аранжира ги сам.

Покрай основната си работа сега за Костадин е най-важно да прибере дървата на хората навреме. Телефонът му е 0883 455 333.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova