Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Младежите на БЧК нахраниха безвъзмездно 120 социално слаби във В. Търново

19.10.2022

Младежите на БЧК нахраниха безвъзмездно 120 социално слаби във В. ТърновоДоброволците раздадоха топъл обяд по повод Международния ден за борба с глада

МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК В СТАРАТА СТОЛИЦА ПРОВЕДЕ ТРАДИЦИОННАТА СИ ЗА ОКТОМВРИ АКЦИЯ В ПОДКРЕПА НА БЕДНИ ХОРА. В рамките на два дни ентусиастите събираха дарения в два големи хипермаркета и с осигурените продукти бе приготвен обяд за 120 души. Храната бе сготвена в базите на Домашния социален патронаж.

„В минали години организирахме раздаването в кухнята на РЗИ, но сега няма толкова висока заболеваемост от коронавирус и решихме да даваме порциите лично. 11 доброволци участват в кампанията. Нашата мисия е да подкрепим нуждаещите се и да насочим вниманието на обществото към това, че всеки заслужава храна и е недопустимо в XXI век някой да си ляга вечер гладен“, заяви областният координатор на МБЧК Дария Иванова.

Доброволците носеха ръкавици и маски и спазваха всички мерки за безопасност. Социално слабите получиха порция с боб, макарони със сирене и хляб.

„Много е вкусна храната. Доволна съм от добрината на тези млади хора. Разочарована съм от държавата. Ниските пенсии, които получаваме, не ни дават възможност да си покриваме нуждите“, коментира една от жените, които си взе от топлия обяд. Тя отказа да спомене името си, защото се срамува от нищетата, която е превзела ежедневието й. Допълни, че единствената й надежда за оцеляване е безплатната храна, която получава от 5 години от т.нар. обществена трапезария във Велико Търново.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova