Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Обявиха национална изложба-конкурс за студентско творчество за визуални изкуства

16.03.2021

Обявиха национална изложба-конкурс за студентско творчество за визуални изкустваС виртуална изложба на 6 април ще завърши националната изложба-конкурс за студентско творчество „Студентски форум за визуални изкуства”. Целта на проекта е да се даде възможност за изява на студентите, неутвърдени и все още търсещи своя път творци, стимулирайки ги за участие под формата на конкурс. Идеята на организаторите е конкурсът за студентско творчество да се превърне във форум за изява на млади таланти, една стъпка по-близо до публиката и ценителите на изкуството, както и възможност да се постави на дневен ред кое е актуалното, вълнуващо бъдещите професионалисти.Конкурсът е отворен за участие за студенти от всички национални ВУЗ-ове и няма такса за участие.

Право на участие имат всички редовно записани студенти в годината на провеждане на изложбата, с творби, създадени през настоящата учебна година. Всеки участник може да участва с до 2 творби в областта на визуалните изкуства без ограничение на вид, техника и размер.

Творбите ще бъдат селектирани и журирани от селекционно жури.Десет творби ще бъдат отличени с номинации за постижения, като най-добрите от тях ще получат награди – на Ректора на ВТУ и на Община Велико Търново, и на двете институции съответно по 300 лева. Ще има и награда на Представителството на СБХ – Велико Търново.

В края на конкурса ще бъде издаден електронен каталог под формата на PDF файл, включващ участващите в изложбата творци. Творбите им ще се приемат до 30 март.Националната изложба-конкурс се организира от факултет „Изобразително изкуство” при ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с подкрепата на Община Велико Търново. Намерението на организаторите е конкурсът да се развие като биенален.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova