Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Община Горна Оряховица и НВУ организират за втори път скаутски лагер

11.07.2022

Община Горна Оряховица и НВУ организират за втори път скаутски лагерЗапочна записването за скаутски лагер „Ряховец – 2022“, организиран от Община Горна Оряховица и Националния военен университет „Васил Левски“. Инициативата ще се проведе за втори път в Горна Оряховица, след като миналата година срещна изключително голям интерес от деца и родители. Лагерът е подходящ за деца от 7 до 16 години. Тази година той ще се проведе на 26, 27 и 28 август и ще бъде разположен в района на хижа „Божур“.

През трите дни малките скаути ще имат възможността да се включат в различни предизвикателства. Сами ще устроят палатковия лагер, ще смелят брашно с хромел, ще замесят тесто и ще изпекат питка. Ще наблюдават звездното небе с телескоп и ще се научат да се ориентират по небесните обекти. Децата ще се запознаят с компаса, както и с начините за ориентиране по местни предмети. Предвиден е поход до местността Камъка и манастир „Св. пророк Илия“. Малките скаути ще имат възможността да изучат правилата за стрелба с пневматично оръжие и ще се включат в състезание, ще решават и логически задачи. Предвидени са също и състезателни игри с участието и на родителите, като теглене на въже, скачане с чувал и други. Ще има и забавления край лагерния огън, народни хора, танци и песни. На финала всички деца ще получат специални сертификати за участие в скаутски лагер „Ряховец – 2022“. Преди да си тръгнат, участниците, като истински скаути, ще почистят района на лагера.

Максималният брой деца, които могат да се включат в скаутския лагер, е 50 (на възраст от 7 до 16 години) и трябва задължително да бъдат придружени от 1 родител (или пълнолетни придружители).

Заявки за участие в лагера се подават до 1 август включително на e-mail: zala2021@abv.bg и pr@g-oryahovica.bg или до запълване на бройката. В заявката се изписват трите имена на детето, трите имена на родителя и задължително телефон за обратна връзка. Участниците трябва да разполагат със собствена палатка, както и със спален чувал.

Преди провеждането на лагера ще се проведе задължителен инструктаж с родителите или придружителите на децата.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova