Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Младежи с увреждания творят в Солидария

10.05.2024

Младежи с увреждания творят в СолидарияВиктория Велчева, дванадесетокласничка от ЧПГ „Американски колеж – Аркус“, и Полин Чакалова, студентка във Факултета по изобразително изкуство към ВТУ, заедно създават работилниците. Те забелязват, че младите хора с увреждания трудно намират социална среда след училище, затова решават да обърнат внимание именно на тях. Занятията са подходящи за хора с различни възможности със или без опит в изкуството и за деца под 18 години с придружител.

За да развиват уменията на младежите с увреждания, Полин и Виктория използват различни творчески дейности – плъстене на вълна, изработване на колажи и декорации, правене на 3D фигури от пластилин, рисуване, изработване на предмети от рециклирани материали, редене на мозайка и др.

Виктория приветства още младежи с увреждания в общностното пространство „Солидария“, което се намира на партерен етаж и е пригодено за хора с инвалидни колички. Всеки, който проявява интерес към творческите занятия, може предварително да се свърже с Виктория и Полин на телефон 0897 597 490 или чрез профилите на центъра в социалните мрежи.

Миналата година през юни Виктория успя да организира и благотворителния фестивал „Спектър“ с помощта на много доброволци и със съдействието на Община Велико Търново. Той даде възможност на деца и младежи с аутизъм да се приобщят към останалите чрез творчество, като в същото време фестивалът разгласи темата за аутизма сред обществото. Нейната следваща мечта – общностното пространство „Солидария“, вече е факт благодарение на Българския фонд за жените и Европейския корпус за солидарност.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova