Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Младежи с увреждания творят в Солидария

10.05.2024

Младежи с увреждания творят в СолидарияВиктория Велчева, дванадесетокласничка от ЧПГ „Американски колеж – Аркус“, и Полин Чакалова, студентка във Факултета по изобразително изкуство към ВТУ, заедно създават работилниците. Те забелязват, че младите хора с увреждания трудно намират социална среда след училище, затова решават да обърнат внимание именно на тях. Занятията са подходящи за хора с различни възможности със или без опит в изкуството и за деца под 18 години с придружител.

За да развиват уменията на младежите с увреждания, Полин и Виктория използват различни творчески дейности – плъстене на вълна, изработване на колажи и декорации, правене на 3D фигури от пластилин, рисуване, изработване на предмети от рециклирани материали, редене на мозайка и др.

Виктория приветства още младежи с увреждания в общностното пространство „Солидария“, което се намира на партерен етаж и е пригодено за хора с инвалидни колички. Всеки, който проявява интерес към творческите занятия, може предварително да се свърже с Виктория и Полин на телефон 0897 597 490 или чрез профилите на центъра в социалните мрежи.

Миналата година през юни Виктория успя да организира и благотворителния фестивал „Спектър“ с помощта на много доброволци и със съдействието на Община Велико Търново. Той даде възможност на деца и младежи с аутизъм да се приобщят към останалите чрез творчество, като в същото време фестивалът разгласи темата за аутизма сред обществото. Нейната следваща мечта – общностното пространство „Солидария“, вече е факт благодарение на Българския фонд за жените и Европейския корпус за солидарност.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova