Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

С топъл обяд ще подпомагат 200 социално слаби великотърновци през цялата година

06.01.2023

С топъл обяд ще подпомагат 200 социално слаби великотърновци през цялата годинаОт 3 януари стартира реализацията на проект „Топъл обяд в община Велико Търново”. В продължение на цялата година всеки работен ден над 200 лица в неравностойно положение ще получават приготвена храна за обяд – супа, основно ястие, хляб и най-малко веднъж седмично десерт. Подпомагането е напълно безплатно за потребителите. Социалната услуга е възможна, след като в края на декември миналата година Община Велико Търново и Управляващият орган на Програма за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 подписаха договор за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Средствата са размер на над 505 хил. лева, а 100% от сумата е осигурена от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд плюс. Потребители по проекта могат да бъдат лица и семейства без доходи или с ниски такива, възрастни пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи, не могат да се издържат с тях и имуществото си и не получават подкрепа от близките си; скитащи и бездомни, както и такива, които поради инцидентни обстоятелства са в затруднена и уязвима ситуация и за тях е установена нужда от този вид подпомагане.

Хората, които желаят да бъдат включени като потребители по проекта, могат да подадат заявление декларация (по образец) в офиса на Домашен социален патронаж на адрес: Велико Търново, ул. „Филип Тотю“ N 18 (от южната страна на Спортен комплекс „Ивайло“). Заявлението се подава от кандидатите лично, чрез законен представител или чрез упълномощено лице.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova