Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Дарители събраха 65 000 долара, за да учи космонавтика в САЩ търновецът Самуил Николов

10.07.2023

Дарители събраха 65 000 долара, за да учи космонавтика в САЩ търновецът Самуил НиколовКАМПАНИЯТА ПО НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ВЪЗПИТАНИКА НА ПМГ „ВАСИЛ ДРУМЕВ“ САМУИЛ НИКОЛОВ В САЩ БЕ УСПЕШНО ФИНАЛИЗИРАНА. Над 1000 дарители повярваха в огромния потенциал на младия търновец и събраха необходимата сума от 65 000 долара. Парите бяха осигурени за около две седмици. Боляринът ще изучава космонавтика и аеронавтика в Embry-Riddle Aeronautical University, Florida.

„Искрено благодаря на семейството ми, което твърдо застана зад моята мечта и ме подкрепя през цялото време, както и за огромната помощ от страна на „Подкрепи.бг“ за организиране на успешната кампания. По време на акцията най-голяма подкрепа оказаха Община Велико Търново, Webit, Мариан Бачев и Arcadia Fusion ART, „Сами-М“, „Алпен Фарма“. Благодаря и на всички останали дарители, които е невъзможно да спомена поименно, защото надхвърлят 1000! Надявам се да върна жеста на всички вас, като стана първият българин, успешно завършил специалност „Космически операции“, и защо не да разширим космическата индустрия и на българска земя“, сподели Самуил.

Набраната сума обаче е достатъчна, за да покрие таксата за обучението му през първата година, затова и занапред ще има нужда от подкрепата на дарители.

Най-младият стипендиант на НАСА в България вече подготвя документите за виза. Той е с крачка по-близо до голямата си мечта родната космическа агенция да възстанови свята дейност.

Самуил Николов е пълен отличник в целия си курс на обучение от първи до дванадесети клас. Многократно е покорял първите места в съревнования по математика, информационни технологии и английски език. Наред с това е осемкратен републикански шампион по плуване, поставил е 18 национални рекорда в различни възрасти. Младият мъж свири на кавал в ансамбъл „Българче“ и е двукратен златен медалист от националния фолклорен конкурс на НУИФ „Филип Кутев“. Интересува се и се занимава с Рубик куб и триизмерни пъзели.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova