Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Младоженци дариха 1500 лв. за лечението на малката Нелис

30.08.2021

Младоженци дариха 1500 лв. за лечението на малката НелисНАЧАЛОТО НА СВОЯ СЕМЕЕН ЖИВОТ ЗАПОЧНАХА С ДАРЕНИЕ МАДЛЕНА И ЦВЕТЕЛИН КАВРЪКОВИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Те предоставиха сумата от 1500 лв., събрана на сватбата им, за лечението на 3-годишната Нелис Кедова от старата столица, която се бори с тежкото онкологично заболяване невробластом на надбъбречните жлези. Благодетелите се венчали на 21 август и призовали своите роднини, приятели и гости на щастливото събитие да отделят средства за каузата, вместо да носят букети с цветя. Няколко дни по-късно сумата вече е преведена по банковата сметка на момиченцето.

Двамата влюбени нямали колебания към кого да бъде насочен благородният жест. Впечатлени от силата на малката търновка, която геройски се бори с болестта, решили да помогнат с колкото могат на семейството на Нелис да осигури необходимите пари за терапия.

„Сумата вече е дарена на Нелис Кедова, която е на крехка възраст, а се бори с онкологично заболяване. От цялото си сърце ѝ пожелаваме бързо оздравяване, винаги да бъде едно усмихнато, слънчево и лъчезарно дете“, споделя булката.

Нелис все още се намира в турска клиника и от последната информация, която майка й Ася Кедова е споделила, става ясно, че на момиченцето са назначени нови курсове лъчетерапия и химиотерапия заради появила се метастаза.

Борбата за събиране на необходимите средства продължава, а малката героиня се надява на дарители, които да й помогнат да сбъдне мечтите си за това един ден да отиде на училище, да има куче, да се радва на дълга коса и да се наслаждава на дома си.

Във фейсбук групата „Да спасим живота на малката Нели“ всекидневно се провеждат търгове на дрехи, обувки, бижута, сувенири и други вещи, като парите отиват директно по дарителската сметка на детето.

Източник: https://www.borbabg.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova