Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

300 деца от 13 паралелки боядисват оградата на своето училище

18.05.2023

300 деца от 13 паралелки боядисват оградата на своето училище300 деца от 13 паралелки в СУ „Емилиян Станев“ ще боядисат част от оградата на своето училище. Акцията започва в 9.00 часа сутринта на 22 май, а организатор на събитието е Ученическият съвет. Денят е обявен за неучебен, но присъствен за гимназията, затова тези ученици, които няма да боядисват, ще имат други занимания и дейности.

Боядисването е част от проект на СУ „Емилиян Станев“, което участва в националната инициатива на фондация „Институт за информални иновации“ и Синдиката на българските учители „Управляваме училището с ученическо самоуправление“.
Голямата цел на програмата е да покаже, че не е трудно, а напротив – ще бъде полезно децата да имат повече права. Проектът е пилотен, в него участват 28 училища, 17 от които са със статут на иновативни. СУ „Емилиян Станев“ е едно от тях и е представителят за област Велико Търново в начинанието.

„Инициативата няма специално финансиране, дейностите реализираме с ресурсите на училището – материални, финансови и човешки. Включени в проекта са всички наши ученици от 1-ви до 11-и клас и те работят по предвидените в програмата основни дейности – организационна, учебна, трудова, културна и спортна“, обяснява координаторът на проекта за великотърновската гимназия Мелина Попова. След това уточнява, че във всяка паралелка е структурирано ученическо самоуправление. Това ще рече, че децата сами измислят дейностите си, правят организацията и отговарят за провеждането на събитията. Най-интересните и най-значимите от тях ще бъдат събрани в електронен вестник. Той ще бъде готов за финала на проекта, който приключва с края на учебната година.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova