Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Второкласници от СУ Вела Благоева отбелязаха Световния ден на благотворителността с редица инициативи

21.10.2021

Второкласници от СУ Вела Благоева отбелязаха Световния ден на благотворителността с редица инициативиНа 19 октомври – Световния ден на благотворителността, малчуганите от II „в“ клас на СУ „Вела Благоева“ изработиха и надписаха красиви картички с мисли, посветени на благотворителността и милосърдието, от исторически личности като Емил Зола, Томас Браун, Томас Фулър, Чарлз Дикенс, Джон Ръскин и др. Децата с радост посетиха и съученици от вторите, третите и четвъртите класове, на които представиха работата си по програмата „Научи се да даряваш“.

Още в началото на годината учениците с класен ръководител Светла Филева започнаха работа по програмата. Първите стъпки на децата бяха свързани с изписването и запознаването с думи като човеколюбие, благотворителност, добротворчество, взаимопомощ, добронамереност, състрадателност, съпричастност, сърдечност и милосърдие. Те се опитаха да онагледят своята представа за тези понятия в рисунки. Второкласниците бяха подкрепени от семействата си, които дариха средства за създаване на фонд за благотворителни инициативи.

Първият проект, който те осъществиха и посветиха на „Научи се да даряваш“, беше закупуването на „Енциклопедия дарителство“ и даряването на трите й тома на училищната библиотека. Важна част от работата на второкласниците по програмата са знанията и уменията за избор на инициатива за благотворителност, реализиране на идеен проект, изработване на материали и представяне на идея.

Източник: https://www.borbabg.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova