Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

11-годишно търновче спешно се нуждае от помощ, за да пребори тежка диагноза

30.04.2024

11-годишно търновче спешно се нуждае от помощ, за да пребори тежка диагноза11-годишно дете от старата столица се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина. Сумата е непосилна за семейството, затова родителите се обръщат с молба за помощ към всички, които имат възможност да подкрепят финансово терапията. В своя фейсбук профил майката Гинка Борисова публикува:

„Ние сме родителите на Денислав Петров на 11 год.от гр.Велико Търново и никога не сме предполагали, че ще ни се наложи да напишем подобен пост .

Преди 6 месеца започнаха нашите проблеми като нашето скъпо момче започна да се оплаква от ежедневно главоболие. Разбира се, търсихме съдействие от специалисти в България и бяхме лекувани от различни инфекции, докато преди 20 дни тази година не се случи най-неприятното нещо – Дени направи епилептичен гърч по време на учебните занятия.

От тогава се появиха и придружаващи симптоми като гадене и треперене на крайниците. Като родители веднага предприехме мерки и детето ни беше насочено към прием в болница в София.
След последвалата хоспитализация и изследвания беше установено, че Дени има огромна киста с неясен произход в лявата половина на мозъка!

Съответно след 5-дневно лутане по болници и специалисти сякаш случая беше неглижиран и в България започнаха провеждане на лечение за епилепсия. Разбира се, ние притеснени и объркани веднага потърсихме второ мнение в Турция, като посетихме професор по неврохирургия.

След всички детайлно направени изследвания получихме точна диагноза -Арахноидна киста фронтотемперобазална от лява страна на главен мозък.
Категорично бе изключена епилепсия и лекарствата за поставената диагноза в България бяха спрени. До тук добре, но също трябваше да чуем от професора, че няма друг вариант за лечение, освен операция и тя е крайно наложителна, защото кистата расте и колкото повече расте толкова повече притиска мозъка и пораженията ще бъдат изключително големи.
Ние като негови родителите ще направим и невъзможното за да спасим нашето детенце.

Разполагаме с малка сума лични спестявания, но това ще бъде крайно недостатъчно за операцията и следоперативния период, през който в продължение на 2 години ще трябва да бъде под наблюдение и на медикаменти.

Също така не разполагаме и с много време за събиране на средствата ,защото датата не операцията ще бъде насрочена в периода между 13.05-16.05.,а сумата за операцията и всички свързани с нея процедури е 33 600 € .

Насочили сме се и към откриване на дарителска сметка ,което ще се случи след празниците за Великден,но не разполагаме с време и не желаем да чакаме затова ще посочим сметка на майката на Дени като при откриване на дарителската сметка всички средства внесени в личната сметка на майка му ще бъдат прехвърлени към дарителската на детето.

Ще прикачим към поста епикризи които към момента са на турски език и сме ги пуснали за превод на български език.

Молим като едни отчаяни и изплашени родители помогнете ни да спасим нашето дете .Повечето от хората в Велико Търново ни познават като едни честни и трудолюбиви хора и едно прекрасно и задружно семейство .Не ни изоставяйте в този труден за нас момент.

УниКредит Булбанк
IBAN: BG30UNCR70001506974652
SWİFT /BİC: UNCRBGSF
Титуляр: Гинка Николинова Борисова (майка на Денислав Петров Петров)

Източник: https://www.regnews.net

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova