Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Австрийска болница дари легла и консумативи на МБАЛ - Велинград

26.07.2017

Австрийска болница дари легла и консумативи на МБАЛ - ВелинградПредставители на фондация „Адра – България“ пристигнаха в общинската МБАЛ – Велинград. Поводът – дарение на необходими за лечебното заведения пособия.

Австрийска болница в Залцбург предоставя на МБАЛ – Велинград 21 реанимационни легла, матраци, спално бельо, санитарни ръкавици, както и необходими за лечебното заведение медицински уреди и лекарства. Същите ще бъдат разпределени по различните отделения, като по-голямата част ще бъдат за нуждите на вътрешно отделение. „Това е най-натовареното звено на общинската болница и в същото време там имаме необходимост от ремонтни дейности“, каза пред Телекабел ТВ управителят на лечебното заведение д-р Жеко Чешмеджиев. Той допълни, че със собствени средства болницата е започнала да ремонтира амортизираната база. Вече са подновени две стаи. Направена е вътрешна изолация с гипсокартон, сменена е дограмата и част от обзавеждането. За целта МБАЛ – Велинград отделя по около 2000 лева месечно. Д-р Чешмеджиев заяви, че ремонтите ще продължат.

Сериозен проблем остава фасадата на болницата. Цялостният ремонт ще струва близо 200 000 лева. Средства, с които общинската болница не разполага. Благодарение на различни дарители обаче МБАЛ – Велинград ще продължи да променя облика си, уверен е нейния управител.Преди дни болницата е получила като дарение обзавеждане за стаите от Златко Златанов, който е осигурил и подмяна на кухненския блок във вътрешно отделение. От МБАЛ – Велинград се надяват и на други добри хора, които да подпомогнат работата на болничното заведение в курорта.

Източник: http://www.telekabeltv.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova