Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Видинска митрополия организира летни лагери за деца в Лопушанския манастир

07.06.2021

Видинска митрополия организира летни лагери за деца в Лопушанския манастирПравославен детски лагер в Лопушанския манастир „Св. Йоан Предтеча“ организира ръководството на Видинска митрополия. Той ще се проведе на три смени през м. юли и е за деца от осем до тринадесет години. Първата и третата смяна ще са за момичета, а втората е за момчета. Първата група девойки ще остане в манастира от 1 до 10 юли, втората смяна е от 11 до 20 юли, а третата – от 22 до 31 юли.

Разходите по престоя и заниманията на децата в лагера се поемат от Видинска митрополия. Родителите ще трябва да заплатят придвижването на децата до манастира, както и задължителната застраховка и разходите за предвидената за всяка смяна екскурзия.

До 20 юни в администрацията на Видинска митрополия се подават документи за участие в лагера. Това може да се направи и на родителските срещи, организирани в други градове на епархията, на които майките и бащите ще бъдат информирани за условията и реда в детските православни лагери.

Организацията и провеждането на православни лагери в Лопушанския манастир се осъществява с благословението на Видинския митрополит Даниил.

За още информация и записване: 0898 713 342.

На 30 май във видинския митрополитски храм „Св. Николай“ се проведе тържество за завършване ва учебната година в неделното училище към църквата. След св. Литургия децата представиха драматизация на притчата за богаташа и бедния Лазар (Лука 16:19-31) и кратък рецитал по стихове от местната поетеса Надежда Любенова.

На тържеството присъстваха митр. Даниил, свещ. Илия Симеонов, родители и гости. Митр. Даниил поздрави преподавателите и децата по случай завършването на учебната година и ги насърчи за проявяваното трудолюбие и ученолюбие. Владиката благослови децата от училището и им подари по една детска Библия.

Заниманията в неделното училище се провеждат в три школи: Вероучение, Школа по иконопис и Школа по куклен и драматичен театър. Срещите с децата се провеждат в сградата на Епархийското училище във Видин. Обучението е безплатно, а записването в школите е гъвкаво и може да става през цялата учебна година.

Източник: https://dveri.bg
Снимка: https://dveri.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova