Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Видински деца събират пари в помощ на болно дете

14.05.2021

Видински деца събират пари в помощ на болно дете Мини - благотворителен базар организираха деца в квартал "Калето" в град Видин. Желанието им е да помогнат на 3-годишния Криси, на когото са му необходими доста средства за операция - казва 12- годишната Ванеса:

"Събираме пари за благотворителност за момченцето Криси. Той е на 3 години, болно от невробластом. Трябват му 100 000 лв и ние просто решихме да му помогнем. Ние не го познаваме, но видяхме, че му трябва помощ и решихме да му помогнем... Преди две години събирахме пари за Йосиф, ние го познаваме той ни е приятел... Вторият път пак от интернет бяхме видели за едно момиченце за операция за очите и по същия начин събрахме парите и ѝ ги дадохме... Събираме за Криси от една седмица, до сега сме събрали към 70 лв."

Създадена е дарителска кампания от роднини и приятели, с цел събиране на средства за лечението на Криси като поставяне на дарителски кутии в различни обекти на страната. На Фейсбук групата "Да помогнем на малкия Криси", се публикува актуална информация за състоянието на детето и всичко свързано с кампанията.

На своя импровизиран мини - базар децата предлагат ръчно изплетени гривнички от ластичета в различни окраски, боядисани кратунки - разказва 9-годишната Виктория:

"Гривничките ги правим ръчно и ги продаваме, след като ги направим. Плетем ги на пръсти с ластички... купуват различни хора, от квартала, други се разхождат... Кой колкото даде за гривничките... Парите ще ги изпратим през един линк към кампанията... Харесва ми, защото помагаме на деца и искам да оздравее Криси и да се оправи от болестта... На мен ми харесва как помагаме на децата и така ще се излекуват и ще бъдат като другите деца, да си играят... Ние всеки път различно излизаме, сутрин сме на училище и към три часа излизаме, докъм седем вечерта продаваме гривничките."

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova