Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Над 4500 лева събраха благотворителни събития в подкрепа на Зара от Видин

22.06.2022

Над 4500 лева събраха благотворителни събития в подкрепа на Зара от ВидинС благотворителен концерт и изложба във Видин връщат усмивката на 10-годишната Велизара. Тя е с вродено заболяване, а за да се подобри състоянието ѝ, преминава през скъпоструващи процедури, разходите за които са непосилни за семейството.

За да помогне, видинската танцова школа за модерен балет "Суинг" посвещава на Зара годишния си концерт, който преминава под мотото "Изтанцувай живота".

Малко преди концерта беше нареден базар с фотоси, заснети от Асен Станев, Борислав Борисов, Валентин Борисов, Евелин Евгениев, Антонио Митков и Виктория Топалска, която е автор на идеята за събитието. След концерта шестимата подредиха и фотоизложба.

"Крайната сума, която събрахме е 4 192,20 лв. Има допълнително преведени по сметката още 333, лв." - каза Елена Венелинова, ръководител на танцова школа "Суинг". Тя допълни, че събитията в подкрепа на Зара ще продължат. В залата за репетиции ще поставят и кутия за дарения. Ще продължат и съвместните благотворителни инициативи с фотографите от Видин.

Малко преди концерта, който се проведе на 1 юни, Велизара заминава с майка си за поредните медицински изследвания в клиника в Турция, където е и в момента.

"Сумата е чувствително голяма за всеки, не само за нас. За нас и 1 лв. от SMS е важен, да не говорим за сума над 4 000 лв. Вълнувам се много, щастлива съм много и безкрайно ви благодаря"- каза майката на Зара - Йорданка Стефанова.

Предстои поредната операция на Велизара. Около 50 000 евро е сумата, която близките ѝ трябва да платят. Нужна им е помощ за да могат да я съберат.

Информация за начините, по които маже да се помогне, е публикувана на страницата в подкрепа на Зара във фейсбук "Запази усмивката на Зара".

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova