Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Младоженци отказаха цветя и дариха парите за болни деца

01.07.2020

Младоженци отказаха цветя и дариха парите за болни деца Мило дарение получи центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Дъга" във Видин. Гергана и Марио Георгиеви, които са семейство по-малко от седмица, се отказали от цветята за сватбения си ден, за да дарят себестойността им за децата и младежите от центъра, разказа https://bnr.bg/vidin. Успели да съберат 300 лева.

"Ще се опитаме да направим нещо, което да е полезно за всички деца е да закупим някакво съоръжение. Ще го обмислим. За нас дойдоха като изненада тези парички...Потребителите, които могат да изкажат свое мнение, могат да ни насочат към своите потребности, за да можем да вземем адекватно решение и паричките да се използват по предназначение и да зарадват децата и младежите. Ще предприемем това, което е най-добро за децата, за да знаят, че това им е един спомен от сватбата на тези млади хора, които за мен са доста отговорни, хора с добри сърца и каквито трябва да има повече сред нас", казва ръководителят на центъра Анжела Борисова.

И най-красивият букет за няколко дни увяхва, си казват Гергана и Марио, докато се подготвят за сватбеното тържество. Затова в поканите помолили гости да отделят средства за благотворителност.

"Още в самото начало Гергана пое тази инициатива. Каза: "според мен няма смисъл от букетите. По- добре да съберем тези парички и да ги дарим. Все още тогава не знаехме как точно и къде да ги дарим, защото в момента живеем в София. Аз съм родом от Видин, а тя е от Попово, но решихме сватбата да я направим във Видин. Някак си така ни дойде отвътре, че дарението трябва да е за града. Моята майка се познава с директорката на центъра и просто много бързо решихме, че дарението ще бъде за тях, за тези деца. Апелираме към повечето млади, бъдещи двойки да поемат тази инициатива и да направят дарения, без значение дали ще е индивидуално за някое дете или за някой дом, който се нуждае от средства", обясни Марио Георгиев.

Източник: https://www.kmeta.bg
Снимка: https://www.kmeta.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova