Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Патронажът във Видин набира желаещи да получават храна

16.08.2018

Патронажът във Видин набира желаещи да получават храна Пенсионерите могат да се възползват от услугата, предоставяна от Домашния социален патронаж във Видин, и срещу част от пенсията си да получават храна. 70 души от града и населените места в общината се хранят така към момента, като все още има свободни места. Възрастните хора могат да получат пълен или индивидуален пакет храна. Това съобщи Наталия Нешева- сътрудник "Социални дейности" в Домашен социален патронаж- Видин:

"Патронажът предлага вкусна и разнообразна храна ежедневно. Пълният пакет включва супа, обяд с месо, вечеря, която е без месо. Кисело мляко се предлага сряда и петък. Хлябът е типов или бял. Има и десерт. В почивните и празничните дни има сух пакет с колбас, консерва, лютеница, конфитюр... Стойността на пакета е 60% от пенсията и по желание от потребителите може да си поръчат другия пакет. Той включва каквото си избере самият потребител. Той отива на 100% реална издръжка, колкото му излезе за месеца."

Капацитетът за услугата е 200-250 души, каза още Наталия Нешева:

"Трябва да запълним тази бройка и сега действаме върху това... Ако пенсията е 200 лева, 120 са за нас. Има част, която и Общината заплаща, над тези 120 лева. Необходимите документи са удостоверение от НОИ (Националния осигурителен институт- бел. ред.) за размера на пенсията, медицинско от личния лекар и преснимана лична карта от двете страни."

Хубаво е да има такива социални услуги, но да са по-евтини, казват в анкета видинчани:

"Хубаво е, ние сме доста бедни, пенсиите са малко... Не е хубаво, защото 60% от пенсията не е малко. Като сума е много... Не можем да си позволим, трябва да е по-евтино... Имаме нужда, но да е по-евтино, нямаме такива средства."

Записването за хранителните пакети става в Домашния социален патронаж във Видин (в Направление "Социални услуги и здравни дейности", на ул. „Княз Борис I“ №1, срещу БЧК в кв. "Калето") през цялата година.

Източник: http://bnr.bg
Снимка: http://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova