Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Гери събра 83 000 лв. за протеза на ампутирания й крак

12.12.2023

Гери събра 83 000 лв. за протеза на ампутирания й кракДобрата новина съобщи борбеното момиче преди коледен благотворителен турнир по минифутбол, организиран в нейна помощ в родния й град. Сега средствата от събитието ще отидат за 3-годишния Тихомир от с. Михайлово, който е диагностициран с детска церебрална парализа и вътрешна хидроцефалия. За да може да продължи лечението му, са нужни по 1520 лв месечно до навършване на 7-годишна възраст.

"Много неочаквано за мен средствата се събраха. Не мога да опиша какво щастие изпитвам. Изискахме нова оферта за протезата. Сумата е 83 750 лв., тя включва престой и обучение в протезния център. Средствата, които имам, ще са достатъчни. Кампанията за набиране спира, при нужда ще бъде възобновена. Благодаря ви, че бяхте съпричастни и сбъднахте една моята мечта. Направеното добро винаги се връща към нас", сподели Гергана Петрова.

Новината идва като подранил подарък за 20-ия рожден ден на момичето, което продължава да преминава през множество трудности и житейски битки от ранна възраст. Съдбата на Гери е изключително тежка.

От рак на гърдата си отива майка й Десислава през 2010 г. Тогава момичето е едва на 7 години и още не е тръгнало на училище. От рак на стомаха си отива и вуйчо й Мирослав. Коварната болест сполетява и нея през 2017-а.

След серия от химиотерапии и операция за цялостна смяна на тазобедрена става с последваща нова химиотерапия ракът отново се връща в началото на декември 2018 г. с образувание в белия дроб и ставата.

Следват две поредни животоспасяващи операции. Лекарска комисия взима тежкото решение за ампутиране на крака с цел усложненията да не се разнесат по цялото тяло. Гери продължава с нов курс химиотерапия и скъпоструващо изследване в Австрия, което не се поема от здравната каса.

В най-трудните мигове за момичето неотлъчно се грижи всеотдайният му баща Емилиян. Налага му се да взима постоянно болнични, за да пътува с дъщеря си до многопрофилната болница "Св. Георги" в Пловдив, където протича химиотерапията всеки понеделник.

Източник: https://www.bgdnes.bg
Снимка: https://www.bgdnes.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova