Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

19-годишно момиче с множествена склероза се нуждае от подкрепа за трансплантация

Автор: Милостив | 19.07.2019

19-годишно момиче с множествена склероза се нуждае от подкрепа за трансплантация Атанаска е 19-годишно момиче от Якоруда, диагностицирано с множествена склероза през 2016 г. Миналата година тя завърши средното си образование и с първата си самостоятелна отговорна стъпка продължи образованието си в ЮЗУ-Благоевград със специалност "Начална педагогика с английски език".

За съжаление обаче здравословното състояние на момичето се влошава рязко. Зачестяването на пристъпите й и обикалянето по болниците я принуждават да се оттегли от университета след 2-я месец.

Съобразявайки неефективността от проведените 3 вида лечение, 3-те пъти в пътуване до Индия за 3 терапии в рамките на 10 месеца, поддържащото лечение с „плазмафереза“ и „барокамера“ в България, родителите на момичето търсят болница и място, откъдето може да бъде излекувана напълно.

Така те попадат на руската Първа градска болница „Н. И. Пирогов“ в Москва. След връзка с тях лекарите дават 99 % успеваемост на лечението за Атанаска. То се предвижда да се състои в трансплантиране на стволови клетки. Затова стартират благотворителни акции, кампании и други форми на дарения, за да съберат сумата от 45 000 евро.

Добрата новина е, че малко над половината сума вече е събрана, тъй като много близки, роднини и приятели на Атанаска и семейството й, и още повече непознати, но взели присърце положението на младото момиче, са откликнали веднага, щом са научили, че за нея има лечение. Така към момента недостигащата сума е 20 000 евро.

Атанаска вече е записана за лечението в московската болница и ѝ остава по-малко от 1 седмица да отлети за Русия. Момичето не е загубило настроението си и въпреки състоянието си се усмихва и гледа с надежда пред себе си. Нека ѝ помогнем да се яви на това лечение, от което зависи животът и бъдещето й:

Дарителска банкова сметка в УниКредит на Атанаска за лечението й:
IBAN: BG36UNCR70001523592875
Титуляр: Атанаска Георгиева Парцова
Телефон: 0876693536


Удостоверителни документи за лечението на Наска:

a. Епикриза:
, , , .


b. Дарителска банкова сметка:
, .

c. Документ със сумата за трансплатанцията и името на банката, през която московската болница приема изплащането за лечението на Атанаска:
, .

Източник:
Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova