Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителна инициатива подпомага деца от Великотърновски села

26.04.2021

Благотворителна инициатива подпомага деца от Великотърновски села В ход е благотворителна инициатива, която се извършва в помощ на деца от Великотърновски села, които учат в ОУ "Христо Ботев", с. Алеково, общ. Свищов, научи 999. Всичко започва със създаването на инициативата “Маратон за герои”, която идва в отговор на призива на международните организации за подпомагане на психичното здраве и овластяване на децата в пандемичната обстановка в целия свят, породена от корона вируса Ковид-19. Чрез нея студентите, които участват в проекта, осъзнават колко голяма нужда имат децата от това училище да получат качествено обучение. За целта бива създадена и текущата кампания от доц. д-р Катя Симеонова, преподавател в катедра „Начална училищна педагогика“ и нейни студенти.

Тя има за цел да бъдат събрани средства, за да може да бъдат закупени консумативи от първа необходимост, за провеждането на нормални училищни часове. В това число влизат материали като ножици, листи, тетрадки, пергели и други. Едно от условията е всички тези предмети да бъдат стопанисвани от учителите, за да може всяко едно дете да се възползва пълноценно от тях.

„Идеята е проста. Тези деца да имат най-необходимото за провеждането на нужното им качествено обучение и учителите да имат инструментите, с които да им го предоставят.“, каза за 999 Мария Банова, студент във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий". Тя е родом от Ямбол. Мария, също така, подпомага проекта, чрез неговото разпространение в социалните мрежи. До този момент вече са закупени и раздадени различни материали за смесените паралелки на 1-ви - 2-ри и 3-ти - 4-ти клас в Основно Училище "Христо Ботев", с. Алеково. Кампанията обаче продължава, като предстои събирането на пари и закупуването на още консумативи, за още деца в нужда.

За подкрепа на инициативата може да използвате следния начин: Превод по банков път: IBAN: BG19BUIN95611000646153 Титуляр: Antoniya V. Simeonova Телефон: 0884874266 Екип 999

Източник: https://radio999bg.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova