Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Дидо

10.05.2022

Да помогнем на ДидоДелян получава мезентериална тромбоза (“инфаркт” на червата) и след последваща операция губи тънкото си черво и част от дебелото. Резултатът е, че той живее на тотално парентерално хранене – вода и венозно хранене чрез абокат минаващ през голяма вена и вливащ т. нар. “храна” директно в предсърдието. Той е на системи почти по 24 часа на ден.

През юни 2019 год. Делян получава остра масивна тромбоза на мезентериалните вени (“инфаркт” на червата). Извършена му е операция по спешност, при която е отстранено цялото тънко черво и част от дебелото. В резултат на това Делян не може да усвоява храна през устата, а само чрез парентерално хранене – чрез абокат, минаващ през голяма вена и вливащ хранителните вещества директно в предсърдието.

НЗОК осигурява само около 1/3 от стойността на необходимите разтвори за храна на Делян. Останалите 2/3, както и допълнителните лекарства, консумативи и медицински изделия за пълното лечение се осигуряват от пациента.

Към този момент разходите, които здравната система отказва да покрива за Делян възлизат на около 3500 лв. на месец, 40 000 лв. годишно с добавените извънредни ситуации, допълнителни лекарства, раница и помпа.

Делян вече е вписан в листа за трансплантация в България и е в очакване на дата за предварителни изследвания в болница Аденбруукс, Кеймбридж, Великобритания.

Дидо живее изцяло чрез парентерално хранене – вода и венозно хранене чрез абокат, минаващ през голяма вена и вливащ т. нар. “храна” директно в предсърдиетo. Tой е на системи почти по 24 часа на ден.


Май 2021 год.: От няколко месеца НЗОК е започнала да заплаща основните хранителни разтвори, но въпреки това разходите на Делян продължават да са значителни, тъй като трябва да си купува специални катетри, хранителни добавки и витамини.

Kампанията остава активна до набиране на 40 000 лв. По-голямата част от сумата е събрана и към момента остават около 3 945 лв.

Можем да помогнем на Дидо с дарителски смс с текст на латиница DMS DIDO на номер 17 777.

Източник: https://dmsbg.com
Снимка: https://dmsbg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova