Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Майка на малко дете се нуждае от средства за лечението си

21.07.2022

Майка на малко дете се нуждае от средства за лечението сиМихаела е с диагноза множествена склероза, предлагат й лечение в Русия. Майка на 2-годишно дете се нуждае от помощ за лечение.

"Да си в разцвета на силите си, да откриваш радостта на живота всеки ден, да си дал живот на малко момиченце, да мечтаеш, да искаш да продължиш с пълни сили своя родителски, личен и професионален път… Но да НЕ можеш… Защото страдаш от множествена склероза. Това е прогресивно автоимунно заболяване, което затруднява и блокира най-елементарните движения на тялото и води до инвалидизация". Така започва зовът за помощ в страницата в помощ на Михаела във Facebook.

Преди 10 години, когато е едва на 25, Михаела започва да усеща как физически се изтощава твърде бързо, залита и често й се вие свят. Започва да търси причината и получава редица диагнози, сред които и анорексия. Михаела преминава през множество и най-различни терапии в търсене на облекчение на болките и редицата проблеми, които причинява това заболяване.

Оказва се, че 10 години Михаела живее с множествена склероза, без да знае за нея. 10 години, в които тайно и подмолно, заболяването нарушава целостта на централната и периферна нервни системи, спира я всеки път, когато пожелае да вдигне високо с ръце малкото си дете, да се затича след него. Пречи й да се движи свободно. Упражняването на професията й става твърде трудно, защото няма как да си фотограф и ръцете ти да треперят всеки път, когато искаш да направиш перфектния кадър.

Като всеки и Михаела би дала всичко, за да спре този процес, но това „всичко“ е свързано с твърде много пари. За семейството й тази сума е непосилна и има нужда от помощ, за да се подложи на лечение в чужбина.

Лекари в Русия й предлагат терапията, като смятат, че не просто могат да стопират болестта, а и да подобрят състоянието й. Терапията се нарича HSCT (haematopoietic stem cell transplantation). Тя представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на собствени стволови клетки, чиято роля е да изгради наново имунната й система.

Стойността на тази интервенция е висока, но дава надежда за един по-нормален живот, без болка и непреодолими ограничения.

Има получена оферта за лечение в Москва/ Русия- “Pirogov’s National Medical Surgial Center”, като лечението е определено на стойност 47 000 €, казват организаторите на кампанията в подкрепа на Михаела. И призовават всеки, който може, да помогне:

Ако желаете, може да го направите по банков път:

IBAN: BG33RZBB91551014909120
BIC: RZBBBGSF

Титуляр: Михаела Бориславова Трифонова

Благотворителна кампания във Фейсбук за Михаела - тук.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova