Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Майка на малко дете се нуждае от средства за лечението си

21.07.2022

Майка на малко дете се нуждае от средства за лечението сиМихаела е с диагноза множествена склероза, предлагат й лечение в Русия. Майка на 2-годишно дете се нуждае от помощ за лечение.

"Да си в разцвета на силите си, да откриваш радостта на живота всеки ден, да си дал живот на малко момиченце, да мечтаеш, да искаш да продължиш с пълни сили своя родителски, личен и професионален път… Но да НЕ можеш… Защото страдаш от множествена склероза. Това е прогресивно автоимунно заболяване, което затруднява и блокира най-елементарните движения на тялото и води до инвалидизация". Така започва зовът за помощ в страницата в помощ на Михаела във Facebook.

Преди 10 години, когато е едва на 25, Михаела започва да усеща как физически се изтощава твърде бързо, залита и често й се вие свят. Започва да търси причината и получава редица диагнози, сред които и анорексия. Михаела преминава през множество и най-различни терапии в търсене на облекчение на болките и редицата проблеми, които причинява това заболяване.

Оказва се, че 10 години Михаела живее с множествена склероза, без да знае за нея. 10 години, в които тайно и подмолно, заболяването нарушава целостта на централната и периферна нервни системи, спира я всеки път, когато пожелае да вдигне високо с ръце малкото си дете, да се затича след него. Пречи й да се движи свободно. Упражняването на професията й става твърде трудно, защото няма как да си фотограф и ръцете ти да треперят всеки път, когато искаш да направиш перфектния кадър.

Като всеки и Михаела би дала всичко, за да спре този процес, но това „всичко“ е свързано с твърде много пари. За семейството й тази сума е непосилна и има нужда от помощ, за да се подложи на лечение в чужбина.

Лекари в Русия й предлагат терапията, като смятат, че не просто могат да стопират болестта, а и да подобрят състоянието й. Терапията се нарича HSCT (haematopoietic stem cell transplantation). Тя представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на собствени стволови клетки, чиято роля е да изгради наново имунната й система.

Стойността на тази интервенция е висока, но дава надежда за един по-нормален живот, без болка и непреодолими ограничения.

Има получена оферта за лечение в Москва/ Русия- “Pirogov’s National Medical Surgial Center”, като лечението е определено на стойност 47 000 €, казват организаторите на кампанията в подкрепа на Михаела. И призовават всеки, който може, да помогне:

Ако желаете, може да го направите по банков път:

IBAN: BG33RZBB91551014909120
BIC: RZBBBGSF

Титуляр: Михаела Бориславова Трифонова

Благотворителна кампания във Фейсбук за Михаела - тук.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova