Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Българска студентка в Милано се опитва да вдъхне нов живот на затворено училище

Автор: БНТ | 21.08.2017

Българска студентка в Милано се опитва да вдъхне нов живот на затворено училище Млада българка – студентка в Милано, се опитва да вдъхне нов живот на затвореното училище в родопското село Хвойна. За Кристияна Брънзалова това е истинска кауза. Целта ѝ е чрез инициативата "Камък върху камък ще остане" да се съберат средства за най-неотложните ремонти. Това е поредната история от рубриката ни.

Училище "Свети Свети Кирил и Методий" в село Хвойна затваря врати преди десет години заради липсата на деца. Оттогава сградите му – цял архитектурен компрекс, бавно се рушат под въздействието на времето и тършуващи вътре вандали. С мисията да ги спаси се заема Кристияна Брънзалова.

Кристияна Брънзалова – студентка по архитектура в Милано: "Сега сме решили да се концентрираме в покрива на старото училище, което е зад мен. Той наистина е в доста лошо състояние, водата е влезнала вътре в сградата, нарушила е дървената конструкция на пода и вече и тя е абсолютно, абсолютно разрушена и целта ни беше да съберем пари, за да оправим покрива."

Кристияна завършва магистърската си степен в Политехническия университет в Милано, а дипломната ѝ работа е посветена на училището в Хвойна. Казва, че е силно свързана със селото и училищната сграда, където са работили дядо ѝ и баща ѝ. Ентусиазмът ѝ увлича и други хора.

Мартина Андонова – художник в Милано: "За мен е много голямо удоволствие, нали училището е толкова важно нещо и за бъдещето на децата, на цялата общност, която е тука в Хвойна. Нямаше как да откажа, когато тя ми предложи."

Художничката предложи своите илюстрации в помощ на благотворителната кауза и през целия ден водеше арт-ателие за децата. А тази вечер, както и снощи, има фолклорен концерт.

Кристияна Брънзалова: "Това ми беше целта наистина – да оживим и селото, и училището."

Училищната сграда наистина може да заживее нов живот, като се превърне например в обучителен център, смятат от кметството в Хвойна.

Източник: http://news.bnt.bg
Снимка: http://news.bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova