Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Даряваме стари дрехи в специални контейнери на БЧК

Автор: plovdiv.topnovini.bg/ | 02.03.2016

Даряваме стари дрехи в специални контейнери на БЧК Пловдивчани вече могат да даряват дрехи в специални контейнери. Те са част от мащабната национална кампания за популяризиране на система за ефикасно и ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението. Те се намират на територията на сградите на БЧК - ул. ”Изток” №. 48 и ул. “Кракра” №6.

Контейнерите са предназначени за събиране на текстил като това могат да бъдат дрехи, хавлии, завеси, чанти, колани... Необходимо е те да бъдат почистени и пакетирани в добре затворени чанти. Екологичната програма се реализира за пръв път в България, благодарение на Областния съвет на Български Червен кръст - Пловдив, в партньорство с частна фирма, съобщи Надя Танева, директор на ”Социално подпомагане” в Пловдив.

На територията на града за една година ще бъдат поставени общо 100 контейнера, а в цялата страна те ще са около 1000. Контейнерите ще могат да бъдат намерени на територията на общински учреждения, училища, университети и супермаркети, разясни ръководителят на проекта от страна на частната фирма Антон Гичев.

Капацитетът на един контейнер е около 300кг. В специално съоръжение ще се извършва сортиране. От частта, която е годна за употреба, ще бъде създаден кризисен резерв. В случай на бедствия ще се извършва целево даряване на дрехи на хората в нужда - сортирани по материи, големина и сезони.

Текстилните продукти, които не могат да бъдат оползотворени, ще бъдат рециклирани или ще бъдат извозвани до страни, които не могат да си позволят дрехи.

Източник: http://plovdiv.topnovini.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova