Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Даряваме стари дрехи в специални контейнери на БЧК

Автор: plovdiv.topnovini.bg/ | 02.03.2016

Даряваме стари дрехи в специални контейнери на БЧК Пловдивчани вече могат да даряват дрехи в специални контейнери. Те са част от мащабната национална кампания за популяризиране на система за ефикасно и ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението. Те се намират на територията на сградите на БЧК - ул. ”Изток” №. 48 и ул. “Кракра” №6.

Контейнерите са предназначени за събиране на текстил като това могат да бъдат дрехи, хавлии, завеси, чанти, колани... Необходимо е те да бъдат почистени и пакетирани в добре затворени чанти. Екологичната програма се реализира за пръв път в България, благодарение на Областния съвет на Български Червен кръст - Пловдив, в партньорство с частна фирма, съобщи Надя Танева, директор на ”Социално подпомагане” в Пловдив.

На територията на града за една година ще бъдат поставени общо 100 контейнера, а в цялата страна те ще са около 1000. Контейнерите ще могат да бъдат намерени на територията на общински учреждения, училища, университети и супермаркети, разясни ръководителят на проекта от страна на частната фирма Антон Гичев.

Капацитетът на един контейнер е около 300кг. В специално съоръжение ще се извършва сортиране. От частта, която е годна за употреба, ще бъде създаден кризисен резерв. В случай на бедствия ще се извършва целево даряване на дрехи на хората в нужда - сортирани по материи, големина и сезони.

Текстилните продукти, които не могат да бъдат оползотворени, ще бъдат рециклирани или ще бъдат извозвани до страни, които не могат да си позволят дрехи.

Източник: http://plovdiv.topnovini.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova