Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Братче и сестриче на 14 и 15 г. с душевни трамви се нуждаят от помощ

Автор: Милостив | 13.12.2017

Братче и сестриче на 14 и 15 г. с душевни трамви се нуждаят от помощ През лятото майка на две деца с тежки психофизически трамви се обърна към нас за помощ. Тогава майката беше останала без работа, беше принудена да освободи и квартирата си. Направихме призив за помощ и за няколко дни много от вас реагираха присърце в нейна помощ! Мариела започна работа, подписа и нов договор за наем на жилище.

Двете й деца Светльо, на 15 г., и Стефани, 14 г., по стечение на обстоятелствата са имали тежки премеждия за годините си. Бащата ги е извеждал от дома им и не само че не се е грижел за тях, но и ги е изоставял в дом за сираци! По време на един от престоите там Светльо е бил ударен в главата с твърд предмет от друго дете. Вследствие на това у него остава тежка душевна трамва, изразяваща се в страх, напрежение, разконцентрация, слаба памет, словесни нарушения, проблем със зрението; изоставане в училище, нужда от съдействие на ресурсен учител, психолог и логопед.

Подобно е положението и при Стефани, която също е била оставяна в дом за сираци. Разликата при нея е, че, макар тя да не е удряна в дома за сираци с твърд предмет, през 2015 г. е била блъсната на пешеходна пътека с 60 км. от камион по поддръжка на Община Люлин, София! И вече 3 години делото на Мариела за обезщетение от инцидента се бави. Последствията за Стефани за тежки: поява на огнища в главата, движещи се към гръбначния мозък; също трудности при запомняне, разконцентрация; нарушено зрение; нужда от помощта на ресурсен учител, логопед и психолог. Състоянието ѝ се влошава въпреки проведеното препоръчано лечение.

На Стефани е нужно да се направи платен ЯМР, но майка й Мариела отлага заради липса на пари.

Самата Мариела е принудена да работи почасова работа, включително поддържане чистотата на жилищни сгради, за да може да обръща внимание на децата си, за които няма кой да ѝ помага при отглеждането им. Това се отразява на доходите за преживяването им. Жената е в състояние да работи и на пълен работен ден, но при други обстоятелства.

Семейството живее с не малки ограничения – без телевизор, без компютър; децата не разполагат с таблети или смартфони. Проблемите с очите при Стефани са сериозни, Светльо също има проблем със зрението. И на двамата се налага да носят очила. И двамата имат проценти от ТЕЛК, като при Светльо те са над 50! Мариела изпитва сериозни затруднения за заплащне на ЯМР за Стефани. За битовата техника – ако някой има в излишък някое от устройствата, които Светльо и Стефани не притежават, може също да им го подари. За връзка с Мариела – 0886218054.


Публикация - 1, 2


Дарителска сметка за лечение на Светльо и Стефани в ОББ:
BG13UBBS80021059921740 (в лв.)


Удостоверителни документи:

1. Дарителска банкова сметка:
, , .

2. Епикризи

а/ Епикриза на Стефани:
, , .

b/ Епикриза на Светльо:
, , , , .

Източник:
Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova