Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Безплатни гинекологични прегледи в столичната Втора АГ болница до края на месеца

Автор: www.dnesplus.bg/ | 23.08.2016

Безплатни гинекологични прегледи в столичната Втора АГ болница до края на месеца Всяка трета българка страда от миомна болест. Стряскащите данни представи акушер-гинекологът от столичната болница "Шейново" д-р Гергана Петрова. В последните години все повече се е увеличил процентът на дамите, които редовно минават през профилактични прегледи, посочи още д-р Петрова.

От днес до края на месеца лечебното заведение започва да провежда безплатни прегледи за жени с миома на матката. На пациентките ще бъде предлагана и индивидуална терапия и лечение.

Близо 30% от жените у нас са с миома на матката. Тревожната статистика показва още, че все по-често се диагностицират млади жени между 20 и 22 години. АГ специалистът от болница "Шейново" д-р Гергана Петрова поясни, че миомата е доброкачествено заболяване, което може да бъде отстранено.

"Зависи в коя възрастова група се установи миомата на матката. Ако жената не е завършила своите репродуктивни заложби, най-често се извършват безкръвните лапароскопски операции. В зависимост от големината, може да се наложи и отворена операция да се направи, при което се отстранява самия възел, а се съхранява матката. Вече при по-голяма възраст или при наличие на някакви обилни кръвоизливи може да се пристъпи към отстраняване на матката", разясни д-р Петрова.

За щастие, обаче се увеличава и здравната култура на българката, допълни д-р Петрова.

Безплатните прегледи за миома на матката започват да се провеждат от днес в столичната Втора АГ болница и ще продължат до края на месеца. Прегледите ще се извършват всеки делничен ден между 9.00 и 13.00 ч. във втори кабинет. Задължително е преди това да се направи записване на телефон - 02/ 9659 481. /dariknews.bg/

Източник: http://www.dnesplus.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova